Lagbanner
Inför hemmapremiären: Espanyol - Villarreal

Inför hemmapremiären: Espanyol - Villarreal

Det är en nykomling med hemmapublik i ryggen för första gången på en evighet, och spännande nyförvärv inhandlade som ställs mot de gula ubåtarna från ostkusten i La Ligas andra omgång.

Efter att ha analyserat och smält den inledande poängen borta mot Osasuna är vi nu redo att ta oss an en på pappret tuffare motståndare. Det var en ganska rättvis poäng vi fick med oss i Baskien, men om något lag skulle gått segrande ur matchen var det nog Osasuna. Det som tydliggjordes i matchrapporten var att vi fick se ett riktigt sömnpiller med få målchanser och uselt spel. Idag tror jag åtminstone att motståndet kommer klara av att hålla i bollen på ett mer stabilt sätt än varken Espanyol eller Osasuna lyckades med i premiären.

Sedan förra helgen har Espanyol fyllt på med två minst sagt välbehövliga nyförvärv. Rutin har vi, men nu ännu mer när den gamle b-lagsbekantingen Aleix Vidal skrivit på ett tvåårsavtal. När han presenterades stod jag lite frågande till hans närvaro, men när Víctor Gómez lämnade för Málaga på lån dagen efter kändes Vidals ankomst desto mer rimlig. Följer man La Liga har man definitivt stenkoll på Aleix Vidal, som var en fröjd att se under mitten av 10-talet på Almerías och Sevillas högerkant. Barça värvade honom och Luis Enrique gjorde honom till en mer defensiv högerspringare. Därefter har karriären sannerligen stagnerat, och för både hans och Espanyols del hoppas vi på en nytändning under säsongen.

Det andra nytillskottet är Manu Morlanes som passande nog ansluter från dagens motståndare Villarreal på lån för säsongen. En spännande spelare, som var tongivande i ett bra Almería under fjolårssäsongen. Villarreal hoppas förmodligen att han ska ta en startplats på Espanyols centrala mittfält. Jag har lite svårt att se det, men jag ser det gärna.

Kvällens match blir den första med supportrar tillbaka på Cornellà. Något som tränare Vicente Moreno lade stor vikt vid:

"Tenemos ganas de tener a nuestra gente, de disfrutarla. Además, es uno de los rivales más fuertes a nivel europeo. Tiene que ser una motivación."

Det är klart att Vicente ser Villarreal som konkurrenter till europaplatserna, han ska hålla tron på laget högt. Vi med lite mer normala förväntningar på laget ser nog helst att vi bara håller oss kvar i serien på ett stabilt sätt.

Motståndarna Villarreal lyckades inte avgöra mot Granada förra helgen och fick med sig en poäng, trots spelövertag. Revanschsuget kommer vara stort hos gästerna och det gäller att vi lyckas stå upp mot deras spelskickliga lag. Vi välkomnar även Gerard Moreno tillbaka till Cornellà, en spelare vi minns med värme.

Trolig laguppställning för Espanyol:
Diego López
Óscar Gil - Sergi Gómez - Leandro Cabrera - Adrià Pedrosa
Fran Mérida - David López
Nico Melamed - Javi Puado - Adri Embarba
Raúl de Tomás

Trolig laguppställning för Villarreal:
Gerónimo Rulli
Mario Gaspar - Raúl Albiol - Aïssa Mandi - Pervis Estupiñán
Dani Raba - Manu Trigueros - Étienne Capoue - Alberto Moreno
Gerard Moreno - Boulaye Dia

Kickoff 19.30 på CMore.

Olle Printzoprintz@hotmail.com2021-08-21 17:03:00
Author

Fler artiklar om Espanyol