Sevilla - Espanyol
1 - 1

Matchrapport: Sevilla - Espanyol 1-1
Pau López gjorde comeback mellan stolparna.

Espanyol reser till Andalusien i sensommarvärmen och ställs mot Sevilla i La Ligas öppningsomgång. Samma match som spelades i premiäromgången förra säsongen när det blev förlust 4-6. Idag hoppas vi på poäng.

En spännande uppställning med nyförvärvet Naldo som ena halvan av mittbacksparet tog sig an en av de säkraste europakandidaterna Sevilla på Ramón Sánchez Pizjuán. Tidigt i den första halvleken blev Sevillas unga målvakt David Soria handskadad och ett tårfyllt byte genomfördes med den bra mer rutinerade Sergio RicoEspanyol inledde första kvarten starkt. Mycket närkamper blev vunna, speciellt på högerkanten där Jurado visade på styrka. Gerard Moreno och Leo Baptistäo hade varsina jättelägen att ge oss ledningen, och någon av chanserna borde gett utdelning. I den 16:e minuten fick Pape Kouli Diop en varning efter att ha hoppat vårdslöst upp i en höjdduell med Steven N'Zonzi som blev däckad.

I den 20:e minuten fick Nolito en stor chans att ge Sevilla ledningen med en volley från ett inlägg från före detta Manchester City-kompanjonen Jesus Navas, avslutet räddades av Pau López. Sevilla ägde större delen av spelet vid den här tiden, med några uppstickaranfall av Espanyol och att matchen var mållös efter 20 minuter var märkligt sett till matchbilden. I den 25:e minuten tar Sevilla ledningen i en oerhört tilltrasslad situation där bollen ser ut att gå direkt i mål från en hörna. Slarvigt och nonchalant försvarsspel i vilket fall, och Clement Lenglet står uppsatt som målskytt. Sevilla tar sig igenom försvaret alldeles för enkelt flera gånger, och oftast genom Luis Muriels snabbhet som ställde till det rejält för mittbacksparet. Muriel fick också ett jätteläge efter slarv av Naldo i den 31:a minuten, jätteräddning av Pau López som revanscherar sig efter baklängesmålet. Leo Baptistão snor i den 35:e minuten åt sig en slarvigt slagen frispark av N'Zonzi och galopperar rakt mot mål i en otrolig fart med boll och klämmer upp bollen i nättaket och det står 1-1, både i avgörande slarv och i mål.

Matchbilden står och väger de sista fem minuterna av den första halvleken, och när domaren blåser av för halvtidsvila är det en bra känsla man tar med sig. Det är en av de svåraste bortamatcherna som vi kommer att ställas inför under hela säsongen och vi gör det absolut bra under de första 45. 1-1 känns rättvist, och båda lagen hade många chanser att åtminstone kunna ha en dubbel målskörd med sig in till omklädningsrummet. Halvlekens bästa spelare är enligt mig Leo Baptistão i Espanyol och Borja Lasso i Sevilla som ser riktigt duktig ut.

Andra halvleken börjar lite trögt och det dröjer till den 50:e minuten innan Gerard Moreno får ett bra nickläge efter en hörna. Han måste förvalta det bättre. Ever Banega gjorde entré efter 53 minuter och ersatte Borja Lasso som gjorde sin första match för Sevillas a-lag. Direkt efteråt drar Leo Baptistão på sig ett onödigt gult kort efter en brandgul stämpling på Sebastien Corchia. Det kunde ha varit en rödare färg än gult på det kortet. Esteban Granero får göra debut i den 59:e minuten när han byter med Pablo Piatti som gör en godkänd insats. Sevilla får ett bra läge i den 64:e minuten efter fint samspel mellan Jesús Navas och Nolito som slår crossbollar mellan varandra men ingen når fram till den avgörande Navas-patenterade inläggspassen. Navas inleder den andra halvleken strålande.

Sevilla belägrar Espanyols straffområde 20 minuter in i den andra halvleken och det luktar hemmamål. Jag trodde att målet kom när Muriel frispelades och avslutade med en hästspark som träffade stolproten och studsade rakt i Pau Lópes famn. En enorm andalusisk press, och Espanyol har svårt att stå emot. I den 72:a minuten byts Steven N'Zonzi ut och ersätts av det argentiska nyförvärvet Guido Pizarro, samtidigt som Espanyol gör sitt andra byte när Hernán Pérez byts in istället för José Manuel Jurado som gör en fin match. Aarón Caricol får en varning efter en tröjdragning på vindsnabbe Jesús Navas som går från klarhet till klarhet i den här andra halvleken.

Luis Muriel får ännu en chans att ge Sevilla ledningen efter en korthörna, och nyförvärvet får återigen ett läge från målområdeskanten men Pau López står ivägen. Ever Banega står för en helt sinnessjukt idiotisk handling där han snackar till sig ett rött kort i den 84:e minuten, vilket ger Espanyol chansen att ta hem tre poäng. Bortalaget jagar ett ledningsmål, och har för första gången sedan den första kvarten av första halvlek bra kontroll på bollen inom laget. Nolito får ett gult kort i straffområdet, väldigt märkligt. David López får också ett gult kort efter att ha hämmat en kontring i slutskedet av matchen. Domaren blåser av matchen efter tre tilläggsminuter, och Espanyol får med sig en stark bortapoäng mot svårt motstånd.

Över 90 minuter är Sevilla det mer dominanta laget, och skapar chanser för att kunna ta hem tre poäng från Pizjuán idag. Vi gör en stark defensiv insats och håller emot en vid många stunder tung hemmapress. Om jag hade fått en poäng erbjuden till mig inför matchen hade jag mer än gärna tagit poängen.