Lagbanner
El Sadar, 2021-08-14 22:00

Osasuna - Espanyol
0 - 0

Osasuna 0-0 Espanyol: Intetsägande säsongsinledning

Osasuna 0-0 Espanyol: Intetsägande säsongsinledning

Redan efter bara några minuter misstänkte man att det var mot 0-0 det barkade. Den mållösa känslan låg som ett betonglock över El Sadar under lördagskvällen när Pamplona-laget välkomnade Espanyol tillbaka till det spanska finrummet.

Vicente Moreno valde att dyka upp med ett par överraskningar i startelvan. Kinesen Wu Lei fick chansen från start, och gjorde därmed sin hundrade insats för Espanyol. Detta på Óscar Melendos bekostnad, talangen som aldrig riktigt får den där kontinuerliga startplatsen i sitt barndomsgäng. Alla hoppas vi fortfarande. Dessutom åkte Óscar Gil direkt från taxfreen på Tokyos flygplats till Baskien och in på högerbacken, något som överraskade mig då min förväntade startman på den platsen inför matchen hette Víctor Gómez. Därutöver fick debutanten och nyförvärvet Sergi Gómez plats från början, och Fernando Calero bänkades.

Osasuna i sin tur vilade den evigt skadeåterhämtande Chimy Ávila, och bakom Ante Budimir återfanns nyförvärvet Kike från Elche. Även Darko Brasanac och Jon Moncayola startade, och i och med det flyttades Rubén García till vänsterbacken och kapten Oier satt tillsammans med bland andra Juan Cruz på bänken.

AC/DC:s Thunderstruck ackompanjerades av obehövlig ljusshow innan avspark, och ungefär där fick man som åskådare mest action under den här spanska sensommarkvällen. Första halvlek spelades i ett lite för högt tempo för båda lagen. De kunde inte hantera bollen, och den bytte ägare gång efter annan. Spelare dök in i närkamper, fick gula kort och skadade sig. Det var definitivt ingen halvlek man kommer referera för barnbarnen i framtiden. Osasuna försökte med långbollar på Budimir, och lyckades sällan. Espanyols mittfältsduo David López och Fran Mérida var och är alldeles för odynamisk för att spela ihop i La Primera. Det går alldeles för långsamt både i löpmeter och i huvuden.

Kvällens behållning för Espanyol var guldklimpen Adrià Pedrosa som gång efter annan stormade fram längs vänsterkanten från sin försvarsposition, och utmanade Nacho Vidal och gänget i Osasuna-försvaret. Han lyckades med det mesta han tog sig för, Pedrosa, och det var en fröjd att se honom. Tyvärr är det i säljarposition vi befinner oss, och vi vet att när det kommer bud på Pedrosa är han förlorad. I mina ögon är det en tidsfråga.

Raúl de Tomás och Wu Lei såg i mångt och mycket bara frustrerade ut på varandra. Wus spelförståelse är ifrågasatt av många Espanyol-supportrar, och i flera lägen såg man varför. Passningsöppningar missades och löpningar togs alldeles för tidigt in i offsiden. De Tomás såg vid flera tillfällen närmast uppgiven ut. Men till skillnad från de Tomás kom Wu Lei och framför allt Adri Embarba till lägen. Embarba är skicklig på att ta sig in i skottposition från sin högerkant, men de vassa avsluten lyste med sin frånvaro. Espanyol hade ett par ganska bra avslutslägen, men som supporter pirrade det inte ens till. Det gick att ta på den mållösa känslan i den här matchen, inget av lagen trodde på sig själva i anfallsspelet.

Både Espanyol och Osasuna kliver in i nästa omgång med en känsla av att inte ha fått någonting uträttat. För Espanyols del betyder åtminstone poängen någonting.

 

Olle Printzoprintz@hotmail.com2021-08-15 14:29:00
Author

Fler artiklar om Espanyol