Lagbanner

-
-

RCD Espanyol - Granada 1-0
Hector Moreno avgjorde matchen mot Granada.

RCD Espanyol - Granada 1-0

Espanyol besegrade Granada med uddamålet under gårdagen, trots ett decimerat manskap i över sextio minuter.

Efter förlustmatchen senast mot den hopplösa jumbon Real Betis, så valde Javier Aguirre att ställa upp med en väldigt stark - och relativt offensiv - elva inför matchen mot Granada. Christian Stuani var tillbaka i laget och bildade tillsammans med Simão Sabrosa, Sergio Garcia och colombianen Joho Cordoba en fruktad offensiv kvartett. Defensivt var den ack så starka mittbacksduon Diego Colotto och Hector Moreno givetvis med från start.

När det nalkas match på Cornellá-El Prat så vill Espanyol nästintill oavsett motstånd gå framåt i banan och spela en trevlig fotboll framför den hängivna publiken. Men någon liknande matchbild mot Granada skulle det inte visa sig bli, då vänsterbacken Victor Alvarez fick syna det röda kortet redan efter dryga 30 minuter spelade. Alvarez hann inte riktigt med den framåtrusande Granada-spelaren och även om det inte såg självmant ut, så råkade han kroka ihop med sin motståndare. Då domaren hade blåst frispark, så hade han inte heller något annat val än att ge Espanyol-backen det röda kortet i form av en målchansutvisning. 

Dessförinnan hade Jhon Cordoba kommit fri med Granadas målvakt, Roberto, men olyckligtvis brände han friläget. Men just Roberto glänste däremot. För minuterna efter utvisningen i den första halvleken så räddade han även ett hårt och lågt skott från Christian Stuani från nära håll, efter att Sergio Garcia spelat fram uruguayanen genom att vissa upp en hel del tekniska delikatesser i sekvenserna innan. Roberto fick även göra en klassisk TV-räddning när Hector Moreno fick en nick på mål efter en fint slagen hörna.

Trots Espanyols två heta chanser i den första halvleken, så kunde Granada ha gett hemmalaget en riktig kalldusch med bara minuten kvar till halvtidspausen. För Granada-anfallaren, Youssef El Arabi, kom nämligen fri mot Kiko Casilla i mål och lyckades finta ned målvakten till marken medan han chippade bollen mot mål - men lyckligtvis tog bollen i ribban.

Den första halvleken präglades annars av väldigt många heta diskussioner mellan Espanyol-spelarna och domaren, då hemmalaget tyckte sig behandlas orättvist. En situation som gjorde spelarna mest upprörda var efter en frispark där Diego Colotto gick in resolut i en duell och därefter blev fälld. En straff förväntade sig nog alla åskådare på läktaren, men människan med pipan valde istället att blåsa frispark åt det andra hållet, då han ansåg att argentinaren gått onödigt tufft in i närkampen dessförinnnan.

När den andra halvleken startade var undertecknad säker på att Espanyol skulle backa hemåt, likt matchen mot Real Betis under den föregående veckan. Men istället ville man fortsätta att bjuda hemmapubliken på en offensiv fotboll, även om anfallen naturligtvis blev färre än vanligt.

Men när matchen allt mer började lida mot sitt slut, så kändes tillställningen relativt död och det var nog många på Cornellá-El Prat som gjorde sig beredda på ett trist 0-0-resultat. Men så fick Espanyol en hörna i den 78:e spelminuten. Lagkaptenen Sergio Garcia stegade fram och slog inspelet - som Hector Moreno mötte med pannan och denna gång kunde inte Roberto i bortamålet stå i vägen. Nicken var perfekt och ledningen var ett faktum.

Los Pericos kunde även hålla undan och tillslut besegra sina antagonister. I och med segern klättrade man upp till en åttondeplats, med en match mer än Valencia och Levante som ligger tätt i ryggen. Espanyols manager, Javier Aguirre, var givetvis nöjd över segern.

"Jag är mycket nöjd med det arbetet av spelarna och deras beslutsamhet. Som grupp har de aldrig gett något intryck av bräcklighet. Förhoppningsvis kan vi hålla upp detta, då vi är på rätt väg. Våra siffror är liknande de i den första halvan av säsongen och det finns mindre matcher att spela nu. Vi kommer fortsätta att slåss.", sade tränaren under gårdagens presskonferens.

Andreas Koskinen2014-02-08 14:44:17
Author

Fler artiklar om Espanyol