Lagbanner
Snabb summering av en hittills svängig säsong

Snabb summering av en hittills svängig säsong

Vi befinner oss i mitten av februari. Vi befinner oss mitt i den spanska ligasäsongen. Espanyol befinner sig mitt i tabellen.

Los Blanquiazules har etablerat sig i mittens rike av Primera División även denna säsong. En 14:e plats efter 24 omgångar är relativt väntat med den tunna trupp man gav sig in i höstsäsongen med. Nyckelspelarna Gerard Moreno och Aarón Martín lämnade, och Moreno för en stor övergångssumma, närmare 200 miljoner kronor, till det inför säsongen satsande Villarreal. En värvning som i efterhand förmodligen gynnat Espanyol mer än både Moreno och Villarreal. 

Även José Manuel Jurado, Marc Navarro och Pau López lämnade inför säsongen. In kom Borja Iglesias efter en sanslös säsong med Real Zaragoza i Segunda. Sergi Darder anslöt även på permanent basis efter sitt lån från Lyon. Sergio Sánchez återvände till klubben efter några utlandsår, men det har vi redan glömt. I januarifönstret anslöt ytterligare tre spelare, varav två på lån från Benfica. Alfa Semedo och Facundo Ferreyra, som absolut känns som spännande förvärv. Den tredje spelaren är enligt mig den mest spännande. Wu Lei från Shanghai SIPG, en rutinerad kinesisk landslagsman med kraft, teknik och speed. Det ska även tilläggas att Leo Baptistão lämnade klubben för den kinesiska ligan under januari.

Den nye tränaren Rubi som anslöt till klubben från sin succésejour i Huesca efter Quique Sánchez Flores avsked fick en briljant start på säsongen. Efter 12 omgångar och sex segrar låg man på en femteplats, och allt såg ut att vara frid och fröjd. Man spelade en fin, snabb, rullande fotboll som fungerade utmärkt. Men när ett par smällar kom mot Sevilla, Girona och Getafe raserades allt självförtroende som byggts upp under säsongens första månader. Espanyol såg otroligt sårbara ut helt plötsligt. Det gick inte längre.

Efter två otroligt tuffa månader i november och december har skutan så sakteliga börjat stabilisera sig på det stormiga La Liga-havet ännu en gång. Nu svajar det fortfarande, men nu är det mer den kontrollerade Espanyol-stilen. Segrar varvas med kryss som varvas med förluster. Det är vi vana vid.

På återhörande på fredag, när seriejumbon Huesca väntar på RCDE Stadium.

Olle Printzoprintz@hotmail.com2019-02-20 23:14:00
Author

Fler artiklar om Espanyol