2019-03-08 21:00

Athletic - Espanyol

Inför Athletic Club - Espanyol
Tifo mot Athletic Club säsongen 2015.

Inför Athletic Club - Espanyol

Espanyol reser upp till Baskien för att möta Athletic Club på San Mamés.

Det är ett klassiskt fotbollslag som står för Espanyols motstånd under fredagskvällen. Den helbaskiska klubben är ett av tre lag som aldrig åkt ur La Liga, och där är man i ganska propert sällskap. Nu huserar man på en 12:e plats, på samma poäng som veckans motståndare Espanyol. Athletic Club kommer från en 0–2-förlust mot Valencia på Mestalla, men hade dessförinnan två raka segrar mot Eibar och Huesca.

De inledde säsongen på ett helt sanslöst svagt sätt. Man kunde den 3:e december stoltsera med sin 13:e raka match utan seger på 14 omgångar. Sedan dess har sex ytterligare trepoängare håvats in, och man befinner sig på ganska säker mark. Den här säsongen finns det några spelare som enligt mig vuxit fram till att bli Athletics nyckelspelare.

Dels är det mittbacken Iñigo Martínez som plockades in från rivalen Real Sociedad i januarifönstret 2018. Han håller hög klass i den där backlinjen, och är väldigt viktig för att densamma ska hålla ihop. En annan viktig försvarare för Athletic är den tidigare PSG-vänsterbacken Yuri. Bra fysik, ganska snabb och har imponerat på mig den här säsongen. Sist men inte minst måste jag lyfta fram Iñaki Williams. Ett av fotbollsvärldens bästa namn, och ack så fin han är att se på. Otroligt vass, snabb som vinden och dessutom fortfarande ganska ung. Han kommer förmodligen att synas i en större klubb inom en snar framtid.

Skadeläget är relativt jobbigt för Athletic. Två högerbackar saknas, Iñigo Lekue och Ander Capa. Den bäste, Óscar de Marcos, är däremot skadefri. Ander Iturraspe är skadad, men han har inte haft någon större del i den här säsongen. Även Mikel Rico är fortsatt skadad, precis som veteranen och legendaren Aritz Aduriz.

I bortalaget är problemen många. Två viktiga spelare avstängda, Borja Iglesias och Sergi Darder. Samtidigt har David López skada från föregående match visat sig vara allvarlig, och han har tvingats till operation. Vi önskar honom en snabb bättring. Även Dídac Vilà saknas från matchtruppen, orsaken är för mig okänd trots efterforskning.

Tillbaka i truppen har vi Alfa Semedo, lånet från Benfica. Även Naldo är tillbaka i matchtruppen, en välbehövlig spelare med David López skadad. Även b-lagsspelaren Víctor Campuzano är uttagen till matchtruppen för andra gången den här säsongen.

Trolig laguppställning:

Diego López
Roberto Rosales – Lluis López – Mario Hermoso – Adrià Pedrosa
Oscar Melendo – Víctor Sánchez – Esteban Granero
Hernán Pérez – Facundo Ferreyra – Wu Lei
 
Matchen sänds på Strive med kick-off fredag 8 mars 21:00.

Olle Printzoprintz@hotmail.com2019-03-08 17:44:06
Author

Fler artiklar om Espanyol