2019-03-02 13:00

Espanyol - Valladolid

Inför Espanyol - Real Valladolid

Inför Espanyol - Real Valladolid

Ska besvikelsen senast på hemmaplan mot Huesca mynna ut i en bättre insats under lördagen?

Det är 16:e-placerade Real Valladolid som gästar RCDE Stadium vid lunchtid under lördagen. Det skiljer både fyra poäng och placeringar mellan lagen, och i höstmötet blåstes matchen av utan vinnare. Känslan är att det är två jämna lag som drabbar samman, där hemmalaget kommer från en bättre period. Espanyol har fyra matcher utan förlust medan gästerna anländer med fyra matcher utan vinst.

Senast Espanyol var i farten mötte man Huesca på hemmaplan. En riktigt svag insats som i sin tur leder till högre prestationskrav mot Valladolid under lördagen. Man kan inte tappa poäng mot två bottenlag i rad om man gör anspråk på placeringar på den övre halvan, som Espanyol gör. Det var få spelare som stack ut i krysset mot Huesca. Wu Lei stack ut positivt ännu en gång, och visar vilja att visa upp sig i sin nya klubb och sitt nya land. Även Esteban Granero visade sin spetskvalitet, när han smekte upp en frispark i närmsta krysset. I övrigt var det idel mediokra insatser som förevisades i söndags.

Nu hoppas vi på en förbättrad prestation mot Real Valladolid, som kommer till matchen med tre förluster på de fyra senaste matcherna, där 4–0-förlusten mot Huesca sticker ut negativt. Att man inte tar poäng mot varken Real Betis eller FC Barcelona får ändå ses som godtagbart. Den tidigare Espanyol-tränaren Sergio som just nu styr rodret i Valladolid brukar ställa upp med en ganska rak 4-4-2-uppställning, som vi känner igen från hans ett och ett halvt år långa sejour hos oss för några år sedan. Nyckelspelarna i det här lagbygget är, enligt mig, mittfältaren Rubén Alcaraz som anlände inför säsongen från Girona. Han har imponerat på mig den här säsongen, och har dessutom fyra ungdomsår i Espanyol längre bak i karriären.

Även målvakten, den stabile Jordi Masip är viktig för laget och har hållit sju nollor under säsongen. Samt den unga och mycket duktige mittbacken Fernando Calero, som varit riktigt bra under hela spelåret. Calero är dock inte med i truppen under lördagen, då han haft feber under veckan. Valladolid har i övrigt bara två skador att ta med sig till Barcelona under lördagen, och det är wingern Toni Villa som missade förra matchen mot Betis och ser ut att missa även den här. Dessutom är den centrale mittfältaren Luismi fortsatt frånvarande med sin ankelskada.

I hemmalaget är det samma skador som förra veckan. Pablo Piatti, Naldo, Óscar Duarte och Sergio García. Det här leder troligtvis till att vi får se samma startuppställning som mot Huesca.

Diego López
Roberto Rosales – David López – Mario Hermoso – Dídac Vilà
Esteban Granero – Marc Roca – Sergi Darder
Oscar Melendo – Borja Iglesias – Wu Lei
 
Matchen drar igång 13:00, lördag 2/3 och sänds på Strive.

Olle Printzoprintz@hotmail.com2019-03-01 13:33:03
Author

Fler artiklar om Espanyol