Espanyol - Getafe
1 - 1

Oavgjort mellan Espanyol och Getafe

Det inför omgången fjärdeplacerade Getafe gästade Cornellà-El Prat under tisdagskvällen.

Anfallsesset Jorge Molina inledde på bänken för Pepe Bordalás Getafe när strålkastarna spred sitt starka sken över Espanyols hemmaarena. Även målstarka veteraner måste vila upp benen ibland, och så blev fallet denna dag. I övrigt var det två ganska väntade laguppställningar som tågade ut på gräset. Wu Lei och Hernán Pérez tog som förväntat åter plats i Espanyols startelva efter vilandet i helgens tuffa derby mot Barcelona på bortaplan. Den enda överraskningen i Getafes lag var att b-lagstalangen Hugo Duro fick göra sin första start i La Liga.

Det var en bra och jämn första halvlek mellan två spelskickliga lag som vill göra något med bollen hela tiden. Jorge Molinas ersättare Ángel Rodríguez var finurlig och satte Espanyol-försvaret på större prov än kollegan Jaime Mata. Tufft duellspel, snabb fart i passningsspelet och stabila försvarslinjer som satte stopp för det mesta i anfallsväg speglade den första halvleken. Det fanns dock lägen för båda lagen. Wu Lei kom fri med David Soria vid ett tillfälle och borde förvaltat den chansen på ett klart mycket bättre sätt. Även Getafe hade vissa möjligheter att störa, men 0–0 i paus var rättvist.

Även den andra halvleken började intensivt och jämnt. Getafe fick någon hörna i inledningen och Diego López fick sträcka ut vid något tillfälle. Men det var hemmalaget som skulle ta täten. Hernán Pérez skickade in ett inspel som skulle nå Wu Lei i målområdet. Kinesen missade bollen och David Soria gjorde i sin tur samma sak. Bakom dem stod Borja Iglesias och mellan honom, bollen och nätet fanns ingenting. Öppet mål för Espanyols skyttekung och 1–0 på tavlan. I ungefär tio minuter efter ledningsmålet stod matchen och vägde, sedan gjorde Pepe Bordalás ett dubbelbyte. Jorge Molina och Francisco Portillo kom in. Fem minuter senare var det kvitterat.

Jorge Molinas finfina djupledsboll till Ángel Rodríguez spelade den sistnämnde fri med Diego López och ack så kylig han var i avslutsmomentet. Upp med den i målvaktens högra kryss, och ett vackert mål var ett faktum. Efter kvitteringen hände inte speciellt mycket förrän under de sista fyra minuterna. Espanyol satte press och fick med sig ett par hörnor, men Getafe redde ut de få problemen som uppstod och Los Azulones fick med sig en poäng hem till Madrid.

Sammanfattningsvis för Espanyols del går det inte att vara allt för besviken. Visst hade vi ledningen, men det var ett formstarkt och allmänt svårslaget lag som stod för motståndet. En poäng är godkänt när man tar Getafes säsong i beaktning.

Spelarbetyg:

Diego López (2): Godkänd insats av veteranmålvakten.

Roberto Rosales (3): Slog den öppnande crossbollen till ledningsmålet och var bra ute på sin högerkant.

Naldo (2): Var jättebra i närkampsspelet men kom snett ett par gånger, bland annat vid målet och när han drog på sig en frispark i ett farligt läge i slutskedet.

Mario Hermoso (3): Stabil och bra.

Didác Vilà (2): Gjorde inget väsen av sig ute på vänsterkanten, varken positivt eller negativt.

Óscar Melendo (3): Bra insats av den kvicke mittfältaren. Talang har han så det räcker och blir över. Borde fått spela längre.

Marc Roca (2): Gjorde ett godkänt jobb i det tysta.

Sergi Darder (3): Skönt att han var tillbaka efter avstängningen och han visade klass i passningsspelet ett par gånger.

Hernán Pérez (3): Han var villig att utmana och hitta igenom, lyckades en gång vid målet och då får man en trea i betyg.

Borja Iglesias (3): Målskytt.

Wu Lei (2): En knapp tvåa. Bättre kan han.

Nästa match spelas borta mot Girona den 6 april kl. 13.00.