Sammanfattning av transferfönstret hittills
Sergio García är tillbaka.

Sammanfattning av transferfönstret hittills

Övergångarna rullar in till höger och vänster runt hela Europa just nu, och allt ser precis likadant ut som det alltid gör i mitten av juli. Pengarna spenderas friskare än någonsin, speciellt i England, men här hos blåvitränderna i Barcelona har det inte slösats så här långt. Några in och några ut, precis som det brukar vara.

Transfers in:

Pablo Piatti (£1.3m från Valencia)
Var här på lån förra säsongen och gjorde mycket bra ifrån sig. Den lille argentinaren mäktade med tio mål på sina 30 framträdanden under fjolårssäsongen, och det som yttermittfältare i ett 4-4-2 system. En mycket lovande start för Pablo som fyllde 28 år tidigare i år, och besitter fortfarande den där snabbheten och tekniken som kan vara den där lilla extra avgörande kryddan som snor med sig tre poäng. Att vi valde att använda den förhållandevis billiga utköpsklausulen som fanns med i lånedealen borde det enligt mig inte ha funnits några större diskussioner om, och Piatti skrev på ett treårskontrakt.

Diego López (gratis från AC Milan)
Även han på lån förra säsongen när Espanyol gjorde sin placeringsmässigt bästa säsong sedan 2010, och det kröntes med ett treårskontrakt för 35-åringen. Frågan är nu om han kommer att få agera andremålvakt efter Pau López som kommer tillbaka från Tottenham eller om Quique blev så pass imponerad av veteranen under fjolårssäsongen att han får behålla startpositionen mellan stolparna. För mig går det nästan jämnt ut i nuläget. Diego visade på stor kvalitet under stora delar av den föregående säsongen medan han å andra sidan har en nackdel i sin ålder, och tvärtom då för Pau som inte helt oväntat blev utan speltid i Tottenhams succésäsong, men som har framtiden för sig. Det blir en fråga om prioritering för Quique nästa säsong.

Leo Baptistão (£3.1m från Atlético Madrid)
Det tredje lånet som gjordes permanent efter en ganska bra lånesejour av den bollskicklige brassen. Tog en relativt ordinarie anfallsposition mot slutet av förra säsongen när Felipe Caicedo var ur form och gjorde sex mål på 20 matcher. Jag skulle vilja påstå att £3.1m för Leo är ett kap i dagens fotboll. Han är en bra La Liga-anfallare som dessutom inte är speciellt gammal. Han fyller 25 år senare i sommar, och vi kommer förhoppningsvis att få avnjuta hans fyra bästa år nu när han valde att skriva på ett fyraårskontrakt. Bra beslut att plocka in honom permanent.

Sergio García (gratis från Al-Rayyan)
Ett minst sagt välkänt ansikte kör comeback i Espanyol efter två lyckade säsonger i Qatar både målmässigt och troligtvis också ekonomiskt sett. En målskytt av rang som faktiskt har saknats av mig ett tag, och det känns skönt att ha honom tillbaka. Han har däremot börjat komma upp i åldern och fyllde 34 år tidigare i år, därav ettårskontraktet. Vi kan nog räkna med minst en handfull mål av Sergio den kommande säsongen, och det är en viktig spelare att ha i truppen. Han kommer att bära tröja nummer nio, och han har blivit utsett till fjärde vicekapten.

Esteban Granero (gratis från Real Sociedad)
Det känns som att han har spelat i all evighet, ändå är han bara 30 år fyllda. Esteban har spenderat flera säsonger som relativt ordinarie i Real Madrid, och senare också i Premier League och närmare bestämt Queens Park Rangers. En mycket rutinerad central mittfältare som har vunnit La Liga, vilket kan betyda mycket för gruppen. Att han väljer att lämna Real Sociedad för Espanyol kan nästan bara betyda en sak, att Quique har lovat honom en satsning mot Europa. Spelskicklig och passningssäker, kan komma att bli nyttig för Espanyol.

Mario Hermoso (£250k från Real Madrid)
Ung mittback som närmast kommer ifrån Real Madrid Castilla där han var ordinarie under förra säsongen. Bara 181 centimeter lång, vilket är intressant för en mittback. Han har spelat i det spanska U19-landslaget där han faktiskt har gjort två mål på sina fem landskamper. Han var utlånad till Real Valladolid under säsongen 2015-16 och var där en regelbunden startare i Segunda Division. Jag vet inte jättemycket om hans spelstil, men han är troligtvis den lite kvickare i ett mittbackspar och överlåter kanske de flesta nickduellerna åt sin lite längre mittbackskollega. Tror inte att han blir startman nästa säsong.


Transfers ut:

Rubén Duarte (£350k till Alavés)
Tråkigt att se honom lämna, han fick mycket speltid förra säsongen men väljer nu att flytta till ligakonkurrenten Alavés som hade ett bra fjolår. Svagt att inte ta mer betalt för en 21-årig mittback i nuläget.

Roberto Jiménez (lån till Málaga)
Den rutinerade målvakten är inte nöjd med den nuvarande konkurrenssituationen i Espanyol och väljer att fly undan den här säsongen till Málaga. Helt rätt beslut av både honom och klubben, vi har två bättre alternativ än Roberto i nuläget.


Artikeln kommer att uppdateras regelbundet när nya transfers har skett
 

Olle Printzoprintz@hotmail.com2017-07-15 19:12:00
Author

Fler artiklar om Espanyol