-

Valencia - Espanyol 2-2
Kapten Garcia bidrog med ett mål och var ett ständigt hot mot Valencias försvar.

En väldigt händelserisk och underhållande match slutade 2-2.

Första halvleken hade knappt hunnit börjat innan det första målet kom. Det var Espanyol som tog ledningen när mindre än 180 sekunder var spelade. Det var Cordoba som nickade ner bollen till Sergio Garcia, som i sin tur klackade tillbaka bollen till Cordoba, som gjorde en snabb kroppsfint och sedan dundrade in bollen i mål med ett stenhårt vänsterskott.

Bara fyra minuter senare var det dags för Valencia att göra kvitteringsmålet. Banega chippade fram bollen till Alacer som i sin tur tog emot bollen och fick iväg ett kvick skott som Kiko Casilla knappt hann reagera på. Valenciaspelare Jonas befann sig i misstänkt offsideposition när Banega chippade bollen till Alacer och det går att diskutera om han påverkade spelet eller inte. Varken linjemannen eller domaren ansåg att han påverkade spelet och målet godkändes.

Matchen fortsatte i ett rasade tempo och båda lagen radade upp chanser och det skulle ge utdelning.

Valencias Jonas nickade in en hög och lång utåtskruvad hörna när matchklockan stod på 32 minuter. Försvarsspelet av Victor Sanchez i den situationen går att diskutera då Jonas kom väldigt fri och enkelt kunde nicka in 2-1 till Valencia.

Bara fyra minuter senare hade Colotto en boll som rensades på mållinjen, även detta efter en hörna.

I den näst sista minuten av den första halvleken fick Espanyol straff. Cordoba petade bollen förbi Matheiu och istället för att sparka på bollen så sparkade försvaren på Cordoba och straffen var solklar. Straffen tog Sergio Garcia hand om och han slog en straff som inte en målvakt i världen hade tagit och efter första halvleken var resultatet 2-2.

Den andra halvleken började även den i ett rasande tempo med skillnaden att det inte blev några mål. Bland annat så hade Victor Sanchez ett friläge, fint framspelad av Garcia, men Sanchez tog för god tid på sig och Valencias Guardado hann blockera skottet.

Espanyol spelade med en extrem hög press i den första halvleken och det började märkas att spelarna var trötta i mitten av den andra halvleken. Valencia tog över mer och mer och hade en ganska så intensiv press men utan att skapa några 100 procentiga chanser.

Enligt den spanska hands regeln så borde Valencia haft en straff när Fuentes fick bollen, vad som såg ut att vara ofrivilligt, på handen. Domaren valde att för ovanlighetensskull att fria och Valencia spelarna, och publiken, blev tokiga.

Matchen slutade 2-2 och de espanyolfansen som åkt de dryga 37 milen för att ta sig till Valencia såg nöjda ut.

Valencia CF: D. Alves, Piatti, O. Romeu, Jonas, Ever (Míchel, min.61), Joao Pereira, P. Alcácer (D.Pabón, min.82), Guardado, R. Costa, Parejo (Canales, min.74) och Mathieu.

RCD Espanyol: Kiko, Víctor S., Stuani, Sergio García, H. Moreno, Javi López, Fuentes, Colotto, Simao (V. Álvarez, min.87), Abraham (Raúl R., min.90), J. Córdoba (Álex, min.79).

Mål: 0-1, J.Córdoba (min.2); 1-1, Alcácer (min.6); 2-1, Jonas (min.32); 2-2, Sergio García (min.44).