Red Bull Arena, 2022-04-20 20:45

RB Leipzig - Union Berlin

Inför Red Bull Leipzig vs Union Berlin

Imorgon (onsdag) står Union Berlin inför sin största prövning någonsin. Det händer inte särskilt ofta för dem, men nu ska de spela semifinal i tyska cupen mot toppmotståndet Red Bull Leipzig. Union Berlin har möjlighet att skriva ny fotbollshistoria i kvällens semifinal. Här är tränarens tankar och läget inför den viktiga matchen.

Tränarens tankar

På presskonferens var det en sansad Urs Fischer som började med att kommentera motståndarnas nuvarande form och att de gjort det väldigt bra med vinster i alla deras senaste matcher. De är på god väg och ett av ligans formstarkaste lag just nu, sa han. Han sa också att de är ett stabilt lag med en bra organisation som spelar kompakt och solidariskt. Det är något de gör väldigt bra, sa han. Red Bull Leipzig är också ett lag som besitter en del individuell kvalitet på de flesta positionerna. De har många spelare som kan vända matchen och har mycket fart framåt. Det måste verkligen vara en optimal match för Union Berlin ifall de ska lyckas med bedriften att ta sig vidare till final, sa Urs Fischer.

Läget i truppen

Union Berlins trupp är i princip skadefri. Spelarna som spelade hela matchen i söndags mot Eintracht Frankfurt har fått ta det lugnt och vila upp sig inför kvällens viktiga match. Träningen inför cupsemifinalen var annars ganska så lugn. De som är fortsatt skadade eller dras med skavanker som inte gör de matchdugliga, är Keita Endo och Andreas Luthe. Keita Endo har fortsatt otur med skadan han ådrog sig på benet för ett par månader sedan ungefär och Andreas Luthe har tränat men är inte helt redo för spel ännu. Detta öppnar återigen upp för den danske andremålvakten Frederik Rønnow. Han har gjort det oerhört bra på sistone och han stod dessutom i mål de senaste två gångerna man spelat i cupen och tagit sig vidare. Förutom i cupen har han också gjort det bra i de matcherna han fått spela i ligan. Hans aktier som förstemålvakt har stärkts ytterligare på sistone. 

Klubbens viktigaste match i historien

Det går inte att nog understryka hur viktig den här matchen är för Union Berlin. Det har bara hänt fyra gånger förut i klubbens historia att man tagit sig till en semifinal i cupsammanhang. Nu ställs man inte mot vilket motstånd som helst heller, utan det är mot ett Red Bull Leipzig i toppform man möter. Det är laget som är i bäst form just nu, men Union Berlin kommer inte hålla tillbaka för det. Urs Fischer sa bland annat på presskonferensen att man ska spela på samma sätt hela matchen som man gjorde mot Eintracht Frankfurt i första halvlek. Man ska ta kommandot direkt och visa att man är där för att vinna och inget annat. Alla matcher är viktiga och det finns aldrig några enkla matcher, men denna är man extra mycket förbered för och man vet vad som väntar. Matchen har också ett symboliskt värde, då det är den traditionella fotbollen som ställs mot den moderna fotbollen. En seger ikväll väger därför extra tungt och skulle betyda enormt mycket för Union Berlin men också för de som gillar den gamla hederliga fotbollen för vad den en gång varit.

Preliminära laguppställningar

Red Bull Leipzig: Gulacsi (c) - Klostermann, Orban, Gvardiol - Henrichs, Laimer, Kampl, Angelino - Olmo - Silva, Nkunku

Union Berlin: Rønnow - Jaeckel, Knoche, Baumgartl - Khedira - Trimmel (c), Haraguchi, Prömel, Gießelmann - Becker, Awoniyi

Avspark är 20:45 på Zentralstadion Red Bull Arena i Leipzig, Sachsen. Sändningen börjar 20:40 på Viaplay med Lars Sandberg som kommentator
 

Johan Holmberg@Redjohnzo2022-04-19 15:53:00
Author

Fler artiklar om Union Berlin

Union Berlin tog en stark 2-1 seger mot Borussia Dortmund
Union Berlin bygger om - Alte Försterei får flest ståplatser i Europa!
Summering av Union Berlins sommarfönster, säsongsinledning och införrapport mot RB Leipzig