Stannar Ali Abbas i Australien, för evigt?

Stannar Ali Abbas i Australien, för evigt?

Ali Abbas har haft en lysande säsong i The Jets. Läs mer om hans nya kontrakt och vad han tycker om det.

Ali Abbas har verkligen hittat sitt rätta jag vad de gäller fotbollen. För 1 år sen, då han skrev på för Newcastle Jets var många fundersamma över irakierns prestations förmåga och rutin. Men han har minst sagt bevisat alla tvivlare fel och spelat ett suveränt spel. Detta har nu lett till ett nytt 1 års erbjudande från tabell 6:an i den Australiensiska ligan. Självklart tackade Ali Ja. Både Ali och Newcastle Jets vice ordförande John Tsatsimas var lyckliga efteråt. Ali Abbas sa så här efter att de båda parterna kommit överens:

- Jag får stanna ett år till här i Australien och jag är otroligt lycklig. Jag skulle även vilja stanna här ett bra tag till. Första gången jag kom hit, till Newcastle kände jag inte någon men efter ett
tag började jag känna mig hemma och jag känner att alla i The Jets är som min familj.

John Tsatimas hade också något att säga efteråt:

- Vi är väldigt tacksamma över att Ali har tackat ja till erbjudandet vi erbjudit honom. Förra säsongen fick han börja från start i de sista matcherna(då The Jets hade problem med skador) och då visade han sig vara en värdefull spelare. Så vi kan knappt vänta tills vad nästa säsong har att erbjuda från Ali Abbas.

Ja vad ska jag säga? Denna talang som har haft en turbulent tid dem sista åren (Då hans pappa avled samt hans portning av det Irakiska landslaget) har verkligen hittat rätt. Till skillnad från oss Irakier har Australiensarna däremot tagit emot honom med öppna armar. Jag hoppas Ali Abbas gör en strålande säsong i Australien så att Husein Saeed vet vad han gått miste om.

Beshar Al Housaini2010-03-27 14:27:00
Author

Fler artiklar om Irak