Ali Abbas klar för Sydney FC !

Ali Abbas klar för Sydney FC !

Nu är det alltså officiellt. Den förre landslagsspelaren Ali Abbas skriver på ett tvåårs kontrakt med storlaget Sydney FC. Abbas som minst sagt haft en underbar säsong med Newcastle Jets ser fram emot den nya resan med det nya laget och säger:
-’’ Sydney har ett väldigt starkt lag samt en väldigt bra tränare och jag ser fram emot till att få hjälpa laget till ännu en titel’’.

Även den nya engelske tränaren för Sydney, Ian Croock la in några goda ord:
- ’’ Han är väldigt snabb och har en enorm stor uthållighet. Dessutom är han vänster fotad, något vi saknat på vänsterkanten. Vi är mycket glada över att han valde just oss och det kommer bli väldigt spännande att se vad Abbas kommer bidra med till den nya säsongen.

25 åringen som haft allt annat än frid och fröjd i sitt liv kanske börjar få en vändning nu. Ni som inte känner till denna spelare bör läsa denna artikel http://www.svenskafans.com/varlden/348300.aspx då den beskrev hans situation som nykomling i landet och hans framtidsplaner.

Om ni frågar mig så har han lyckats riktigt bra utifrån hans mål och planer. Jag tycker att det är en skam för irakiskfotboll att Hussein Saeed (med flera) inte lyckats förstå att vi verkligen behöver honom i landslaget. Sedan så vet ju alla vi Irakier historian om hans flykt från det olympiska landslaget och hur han utan tillåtelse från någon bara försvann ifrån en landslagssamling efter en borta match emot Australien för att söka asyl i landet. Visst är det något en professionell spelare inte bör göra men han var väldigt orutinerad och som ni ser så lyckades han ändå riktigt bra.

Vi får hoppas på en vändning och att han en vacker dag sätter på sig den irakiska gröna tröjan - igen!

Beshar Al Housaini2012-06-09 11:13:00
Author

Fler artiklar om Irak