Arena med plats för 100 000 planeras i Baghdad
Ett av förslagen som lagts fram.

Arena med plats för 100 000 planeras i Baghdad

Irakiska regeringen meddelar planer på en ny fotbollsarena med plats för ungefär 100 000 åskådare i huvudstaden. Det är tänkt att arenan ska vara ett centrum i en framtida sportstad i utkanten av Baghdad.

En talesman för idrottsministeriet meddelade i ett officiellt uttalande att det finns planer på en jättearena i huvudstaden Baghdad. Arenan kommer att bli den största i landet med plats för ungefär 100 000 åskådare. Det är tänkt att arenan ska byggas norr om Baghdad, i Tajiyat, som en del i en framtida sportstad, liknande den sportstaden som just är under konstruktion i Basra, södra Irak.

Flera olika företag har gett sig in i kampen om att få bygga arenan, och själva sportstaden, och enligt talesmannen har alla företag fått i uppgift att lägga fram sina förslag som sedan kommer att studeras av idrottsministeriet. Under den kommande månaden kommer ministeriet att samlas för att gå igenom förslagen och sedan också ge klartecken för projektet. Målet är att arenan ska stå klar senast år 2014.

Det här projektet är som sagt mycket inspirerat av projektet i Basra, där en stor idrottsarena just nu befinner sig under konstruktion. Där är dock arbetet sedan länge igång och om allt går som det ska kommer ’’Basra Sport City’’ att bli färdigbyggt i slutet av nästa år.

Här är bilder på Basra Sport City, som det här nya projeket är inspirerat av:





Den olympiska arenan med plats för 65 000 människor.





Själva ''sportstaden''. Den olympiska arenan i centrum.



Så här såg det ut i höstas:





Moslim Akillmoslim.akill@gmail.com2011-01-28 23:36:00
Author

Fler artiklar om Irak