Bafana Bafana vann bronsmatchen efter straffar

Bafana Bafana vann bronsmatchen efter straffar

Tredje raka matchen med straffar för Bafana Bafana. 
Andra matchen av tre som Rouwen Williams blev hjälte. Den superstarke målvakten från "The Brazilians" får bära hjälterollen ytterligare en kväll, då han plockade Meschack Elias straff. 
Men det var en match med överraskningar. Hugo Broos valde att ställa över Percy Tau och mittbacken Mvala och skickade ut ett lag som hade Sibisi-Zulu som mittbackar med Morena som ersatte Tau sdom forward. Dr Kongo startade VfB Stuttgarts Silas. ,men saknade den skadade Kakuta. I mål stod Bertaud och inte Mpasi.

Det var de blåklädda kongoleserna som startade bäst med ett friläge för Silas, men Rouwen Williams tog bollen. Sydafrika tog ett tag på sig att hitta in i matchen. Det var hög prerss från DR Kongo och ytterbackarna hamnade väldigt långt ned i planen. Men efter en kvart hade man skapat ett par halvchanser med skott strax utanför Bertauds stolpar. 
Dr Kongo var klart mer aktiva under matchen med flertalet skott som strök utanför, men Sydafrika fick tillbaka energin i andra halvlek genom ett par byten och tog över spelet. Men motståndarna var farliga i kointringarna och Mayele höll så när att bryta igenom, men hans skott togs enkelt av Rouwen Williams. 

Det blev straffar och när röken lagt sig, så stod Sydafrika med segern. 
Grattis Bafana Bafana, 
 

Magnus Falk2024-02-10 23:49:00
Author

Fler artiklar om Afrikansk fotboll