Evidence Makgopa - beviset på att slit lönar sig

Evidence Makgopa - beviset på att slit lönar sig

En lång och brkig resa för den gänglige forwarde från nordöstra Sydafrika. Uppvuxen i en liten by inte långt ifrpn Transvaal,så har han krånglat sig fram i karriären, men han har en ådra för arbete och slit vilket har tagit honom långt.
Evidence Makgopa- 23 år gammal- spelar för the Buccaneers(orlando Pirates) och han kom till laget under 2022. Han inledde med skador och hade väldigt svårt i början av 2023. Att han efter det året skulle vara självskriven i Hugo Broos Bafana Bafana var der få som trodde. Makgopa ger dock laget något speciellt. Han är en fantastisk arbetsmyra. Han jagar upp och ned i anfallslinjen, han täcker ytor, kör förstapress, bryter uppspel och skapar chanser. 
Hugo Broos såg talangen, bjöd in honom till en landskamp och när nu slutspelet startat så har han spelat alla matcher. Längst upp löper den låge Makgopa med licens att störa, bevaka och agera. När nu laget går in i en match om tredje pris, så kommer Makgopa vara en av de första som kommer upp i laguppställningen, 
 

Magnus Falk2024-02-09 21:50:00
Author

Fler artiklar om Afrikansk fotboll