U23: Inför Irak - Australien: Dags för OS-laget att vinna

U23: Inför Irak - Australien: Dags för OS-laget att vinna

Dags igen för OS-kvalet till London 2012. Denna gång är det The Socceros Australien som kommer på besök till Doha där Irak kommer att spela sina hemmamatcher framöver.

Efter att Irak inledde detta kvalet med en 2-0 förlust borta mot Uzbekistan är det dags att rätta sig igen om man vill hänga med OS-tåget till London. Det har gått två månader sedan man spelade första matchen av de fem matcher som återstår och för er som inte visste så är det bara ett lag som går vidare från varje grupp och den bästa tvåan får kvala mot Afrikas bästa tvåa.

Men det är för tidigt att ge upp hoppet än. Irak har fem matcher kvar att spela och det närmaste är mot Australien som spelade 0-0 mot UAE.
 
Radhi Shneshil har haft på sig mer än två månader att formulera om laget och hitta de rätta spelarna som klarar av att prestera på hög nivå då vi har väldigt svåra lag i gruppen. Han har provat väldigt många spelare på sistonde både från det irakiska ligan och från Europa i form av Dawood Haydar som spelar i division två i Tyskland, Ahmed Yasin som spelar i Örebro och Yasser Qassim som spelar i Brighton i England. Ingen av dessa utlandsproffs kan representera Irak än på grund av att deras papper inte är klara. Tyvärr.
 
OS-landslaget har haft träningsläger i Qatar ungefär i två veckor och man har spelat två träningslandskamper, mot Qatar blev det vinst med 2-1. Sedan åkte man till Oman och spelade en match där mot Oman och det blev förlust med 1-0.
 
Fyra viktiga spelare kommer missa matchen, landslagspelarna Ahmad Ibrahim och Saad Abdulamir på grund avstängning och den nyblivande kaptenen Zaid Khalaf som skadade sig på träningen och långtidsskadade Nadim Kareem.
 
Truppen består av
 
Målvakter: Jalal Hassan, Muhannad Qasem och Mohammed Saleh.
 
Backar: Zaid Khalaf, Ali Bahjat, Fares Hassan, Jasem Faisal, Ali Hussein och Dhurgam Isamil.
 
Mittfältare: Ahmed Issa , Amjad Kalaf, Seif Salman, Hawzadd Ismail, Adel Abd Zaid och Nabil Sabah.
 
Anfallare: Amjad Radhi, Mustafa Ahmed, Ali Saad och Mohammed Saad
 
Startelvan har inte släppts än men jag skulle tro på en 4-4-2 uppstälning.  Jalal Hassan vaktar målet, i backlinjen kommer troligtvis Ali Bahjat ta Zaid Khalafs plats i mitten tillsammans med Fares Hassan till höger Jasem Faisal och till höger den unge talangen Dhurgam Isamil. Mittfältet, till höger Nabil Sabah i mitten Mohammed Saad och Seif Selman till höger Amjad Kalaf. Anfallet kommer Amjad Radhi och Mustafa Ahmed ta hand om.
 
Australien kommer som sagt med en poäng i bagaget från senaste matchen. Matchen kommer att vara minst lika viktig för australiensarna som den är för oss. Australiens styrka ligger i fatsa situationer då dem är kända för sin längd och kraftiga kroppsbyggnad.
 
Australiens tränare Aurelio Vidmar sa inför matchen att det är en svår uppgift att möta Irak och vi har all respekt för dem men vi kommer inte vika ner oss och vi kommer att gå för tre poäng.
 
Nu måste Irak ha all fokus på den matchen då varje poäng är livsviktig i detta kvalet och specielt "hemmamatcher" om vi nu ska räkna Qatar som hemma. Men vi är alltid kända för bra prestation under press så jag hoppas och önskar att glädjen från landslagets vinst mot Jordanien fortsätter imorgon och att vi kan ta tre viktiga poäng.
 
Domarteamet är från Libanon och huvuddomaren heter Andre Haddad.
 
Vad: Irak - Australien 
Var: Stadium Hamad Alkabir 
När: Tisdag 2011-11-22 ; kl 15:15 svensk tid. 
TV: Aljazeera 2, Al Iraqhiya Sport 
Tips: 2-1 Amjad Radhi och Mohammed Saad

Nassir Jaber2011-11-22 00:00:00

Fler artiklar om Irak