Inför Jordanien-Irak: Revansch och gruppseger är det som gäller

Inför Jordanien-Irak: Revansch och gruppseger är det som gäller

Efter två mycket viktiga segrar i sex poängsbataljen mot Kina lyckades Zicos mannar att gå segrande ur bägge möten, nu hoppas vi att segermaskinen fortsätter!

På tisdag är det dags igen. Irak ställs mot grannlandet Jordanien fast denna gång i Jordanien och i omgång fem av kvalet.

Senaste matchen förlorade Irak mycket överraskande på hemmaplan. Skillnaden mellan då och nu är att Zico då inte hade haft landslaget i mer än 5 dagar innan första matchen mot Jordanien, medan han nu tränat landslaget i mer än två månader. Nu har han bättre bild av den irakiska fotbollen och de tre senaste matcherna i VM-kvalet präglar en klar bild av resultaten och spelet som jag tycker blir bättre från match till match.
 
Nu är det som sagt andra förutsättningar än det första mötet, Irak är mycket nära den sista kvalrundan som har varit mycket svår att nå dem senaste gångerna. Allt som behövs är egentligen en poäng i dem kommande två matcherna och det ska mycket till för att Irak skulle missa den chansen.

Irak kommer med starkt självförtroende till denna match. Tre segrar i bagaget, två av dem mot Kina och ett mot Singapore, Nashat har börjat hitta Younes med sina passningar och så vidare.

Just nu ligger man på en andraplats med nio poäng bakom just Jordanien som har full pott dvs tolv poäng på fyra matcher.

Zico säger inför denna match: ’’Jordanien är inte bättre än oss och vi ser fram emot gruppsegern genom att vinna dem två kommande matcherna!’’

Irak reser till Jordanien med en skadefri 23 mannatrupp:

Målvakter: Jalal Hassan, Noor Sabri, Mohammed Kassid.

Backar: Salam Shaker, Ali Rehema, Bassem Abbas, Samal Said Mohamed Karim, Husam Khadum, Ahmed Ibrahim.

Mittfältare: Nashat Akram, Qusai Mounir, Karrar Jasim, Amir Sabah, Muthana Khaled, Samer Said, Mahdi Kareem, Hawar, Saad Abdul Ameer, Farid Majid.

Anfallare: Younes Mahmoud, Alaa Abdul Zahraa, Mustafa Karem, Emad Mohammed.

Samtliga spelare är tillgängliga till denna match i och med att Basem Abbas kommer tillbaka från avstängning. Men det finns många spelare som riskerar avstängning vid nästa gula kort, några av dem är: Younes Mahmoud, Salam Shakir, Qusai Mounir, Alaa Abdul Zahraa och Samer Said.

Zico har en klar bild nu om alla spelare i landslaget och han många alternativ till den här matchen då många av spelarna är i bra form just nu.

Uppställningen är inte klar än men jag skulle tro att Zico fortsätter i princip med samma uppställning men med små förändringar, då Bassem Abbas är tillbaka.

Så tror jag på en 4-1-3-1-1.

Mohammed fortsätter vakta målet. Backlinjen: Samal-Salam-Ali-Basem. Mittfältet: Muthana Khaled som defensiv framför sig i mitten Qusai, Mustafa och Alaa som yttrar. Framför dem Nashat som trequartista och Younes på topp.

Så har Zico spelat senaste tre matcherna i princip med undantag senaste matchen då Bassem var avstängd då spelade Husam Khadum på Bassem plats.

Motståndet Jordanien kommer från en enkel seger mot Singapore senast med 2-0 och har vunnit alla deras matcher hittills så det är ett mycket formstarkt lag. De har tre mycket bra spelare som Zico sa att man skulle få stopp på och det är: Hassan Abdul Fattah, Amer Theb och Abdalla Theb.

En poäng räcker imorgon för att vi ska ta oss vidare till nästa runda officiellt men vi vill så klart ha revansch på Adnan Hammads lag och dessutom den viktiga första platsen som ger oss bättre seedning till nästa runda.

Forza Mesopotamiens Lejon

Matchtid: 17:00 (svensk tid).
Var? Amman International Stadium, Jordanien.
Vad? VM-Kval 2014.
TV: Jordan TV, Aljazeera 2 och möjligtvis Aliraqhiya Sport. Stream kommer att finnans på forumet innan matchstart.
Tips: 1-2 Younes och Alaa. 

Nassir Jaber2011-11-14 09:00:00

Fler artiklar om Irak