Intervju med Younis Mahmoud

Intervju med Younis Mahmoud

Det har varit en hel del skriverier de senaste åren angående Iraks stjärna Younis Mahmoud, 29. Allt ifrån att han ska ha haft ett hat mot alla saudiskasupportrar, tvingat tränaren till att spela vissa formationer, till att han ska lägga skorna på hyllan.

Men under en intervju med det populära fotbollsprogramet Sada Al Malaeb så svarade han på frågorna som var lite oklara. Och här följer en liten sammanfattning av frågorna och svaren som löd under programmets gång.
Angående om att han skulle dra sig tillbaka och sluta i landslaget svarade han som såhär:
-          Efter VM kvalet kommer jag nog sluta spela i landslaget, förutom om vi nu skulle kvalificera oss till slutspelet i Brasilien.
-          Hur säker är du på det här?
-          99 procent.
-          Så det finns 1 procent kvar?
-          Den ena procenten lever kvar ja, och det är om dem irakiskafansen verkligen vill att jag stannar. För som jag sagt tidigare, jag gör allt för Irak och dess fans.
-          Men vad säger du till dem irakiskafansen som vädjar till att få dig att stanna?
-          Jag känner de irakiskafansen väldigt väl. Och jag vet att dem verkligen gillar mig och det är något jag är stolt över. Men, ingen professionell fotbollsspelare i hela den här världen har fått stå ut med så mycket kritik och elände som jag har fått stått ut med. Men jag har ändå ’’stått på mig’’ för de irakiskafansens skull.

Sedan så ställde programledaren snabba frågor
- Vem tycker du känns säkrast i mål?
-           Noor Sabri och Mohammed Gassid. Och även Jalal (som är tredjemålvakt), han är verkligen någon man ska hålla ögonen på. Han kommer bli en stor målvakt i framtiden, han är Iraks framtid.
-          Hur många gånger har du varit gift?
-          2 gånger, men tyvärr så misslyckades båda äktenskapen. Anledningen? Fotbollen tog för mycket tid så jag kunde själv inte ta mig den tid jag behövde till att leta efter den
tjejen som passade just mig. Så därför tog mina föräldrar hand om saken.
-          Vill du gifta dig igen?
-          Om gud vill. Jag letar förfullt.
-          Har du någonsin sagt eller påverkat tränarens val till vilken formation som ska spelas eller vilka spelare som tränaren ska använda?
-          Nej. Aldrig och jag har inget med det att göra heller.
 
Till sist var det dags för att ta itu med Younis relation till saudiaraberna och dess spelare.
-          Hatar du Yaser Al Qahtani?
-          Nej, varför ska jag hata honom?
-          Har du på något sätt emot den Saudiska pressen och vad har du att säga om incidenten med TV – kanalen Line sport? (http://www.youtube.com/watchv=DkcrSpNsbhE&feature=related)
-          Nej, jag har absolut inget emot dem. Och angående incidenten med Linesport så blev det ett stort missförstånd. När jag frågade vilken kanal han kom ifrån sa han Linesport, Saudiarabien. Och sedan efter det gick jag därifrån. Efter att jag gått därifrån trodde folk direkt att jag lämnade intervjun pga. Att han kom från Saudiarabien, men så var inte fallet.
-          Skulle du kunna tänka dig spela för ett saudiarabiskt lag. Om du nu fick ett bud därifrån?
-          Självklart.
-          Vilket lag håller du på i den saudiskaligan? (Zain saudi league)
-          Al Nasr och Al Ittihad.
-          Vilket lag skulle du vilja spela för?
-          Al Nasr, jag skulle verkligen vilja hjälpa dem att vinna titlar eftersom deras fans verkligen väntat länge på en titel.
-          Vilket lag i den saudiskaligan är starkast?
-          Al Hilal och Al Ittihad
-          Vem är den bästa saudiskafotbollsspelaren, just nu?
-          Tayseer Al Jassim och Mohammed Noor
-          Vem är den bästa saudiska anfallaren, just nu?
-          Nasser Al Shamrani
 
 
Till sist så frågade programledaren en sista fråga
-          Är det sant att du fick bud från Marseille FC?
-          Ja, det är sant. Allting var klart. Jag hade skrivit på och förhandlat färdigt(4års kontrakt), men jag fick kalla fötter så jag bestämde mig för att åka tillbaka till Irak. Min familj blev givetvis väldigt besvikna.
 

Beshar Al Housaini2012-06-26 15:19:00
Author

Fler artiklar om Irak