Lagbanner
Inför: Irak - Oman

Inför: Irak - Oman

Inför matchen är det faktiskt ganska så mycket som står på spel. Det ska egentligen inte kunna vara det efter en spelad match, men med tanke på att den tippade storfavoriten Australien spelade oavgjort mot just Oman kan det ge lite andrum till vårt landslag om vi vinner denna match då det innebär att vi ligger 2:a efter segermaskinen Japan (om Australien idag förlorar eller spelar oavgjort mot Japan).

Hur har kvalet gått för Iraks del än så länge? Eftersom det bara spelats en enda match så är det ganska så lätt att summera då jag kan förklara det som såhär: Irak spelade helt okej, övertygade inte direkt men kändes ändå att dem på något sätt gjorde det dem skulle (inte för att målet var att få oavgjort mot Jordanien som vi annars vinner över hur lätt som helst då vi redan i november vann 3-1 borta i precis samma arena och med samma precis samma lag). Jag tror alla Irakiska fans håller med mig om att vi måste prestera mycket bättre. För de som följt detta lag vet att landslaget är kapabla till så mycket mer.

Enligt spelarna och tränarstabben som inkluderar den kända tränaren och forna spelaren Zico så håller alla med om att laget känns riktigt starkt nu. Inte en enda skada i truppen förutom Karrar som dras med lite småskador, men det sägs att han kan spela åtminstone en halvlek i alla fall(om det blir första eller andra halvlek vet vi ännu inte, kanske blir det så pass bra att han kan spela hela matchen). Trolig startelva lyder som såhär: Gassid; Samal, Ali, Salam, Bassim; Hawar, Nashat, Qusay, Mutanah; Younis, Mustafa K. Tror alltså att det kommer bli som förra matchen men att Mustafa kommer spela istället för den förtillfället osäkra Karrar, men om Karrar är tillgänglig så kommer han ju självklart spela istället för Mustafa Karim. Och att sedan Nashat är med Qusay och rensar där hemma men även är offensiva och är med när man ska skapa lägen.
 
Vad vet vi om Oman då? Jo ett väldigt snabbt lag då nästan alla i deras lag är snabba, inte minst deras stora spelare Emad Al Hosani. Sedan har vi även Wigan målvakten Ali Al Habsi som är och varit mycket bra under kvalet, kan säga som så att utan honom skulle Oman förlorat 0-0 matchen mot Australien. Oman som spelat två matcher (en mer spelad än Irak) förlorade sin öppningsmatch i kvalet mot Japan med 3-0 även fast det var bud på mycket mer från Japanernas sida. Mot Australien imponerade faktiskt Oman, dock varade det i 9 minuter. Sedan verkade det som att Omanierna tränade försvarsspel då det till mestadels var Australien för full rulle. Omanierna skapade inte så mycket förutom några små lägen resten av matchen. Mot Japan vara det ungefär samma sak. Men varning, Omanierna kan vara väldigt farliga, speciellt mot oss. Delvis är dem väldigt revanschsugna och är hungriga efter en vinst (Vinst för dem innebär också att dem kommer tvåa om Australien förlorar) och delvis för att dem möter Irak, ”gulfgrannen” och ironiskt nog känns det som så att alla gulfländer spelar snäppet bättre när dem möter oss, fast det kanske bara jag ser.
 
Matchtid: 16:45 svensktid
Var: Qatar, Alarabi stadium (då det anses som hemmaplan för Irak)
TV: Aljazeera +2, sedan så kan det finnas på följande kanaler men inte säkert: Aliraqiyaa, Alriadiya(aliraqiyaa), Al Fayhaa, Al Bagdadia, Al summaria, Al Forat. Sedan finns det stream som kommer länkas senare.
Tips: 2-1 Nashat, Younis och för deras del Emad. 

Forza lejonen från Mesopotamien!

Beshar Al Housaini2012-06-12 10:44:56
Author

Fler artiklar om Irak