Lagbanner
Asiatiska mästerskapet: Inför Irak - Iran

Asiatiska mästerskapet: Inför Irak - Iran

Irak ställs mot Iran i kvartsfinalen i Asiatiska mästerskapet. Iran är favoriter till att gå vidare i finalen men frågan är om irakierna kan överraska?

I det irakiska lägret börjar optimismen gro efter att det irakiska laget gjort det som förväntats i gruppspelet och enkelt tagit sig vidare till kvartsfinalen. Tränare Radhi Shneishel börjar prata om att man kan upprepa bragden från 2007 då laget mot alla odds tog sig hela vägen i turneringen.

Det finns egentligen inte mycket som talar för det den här gången men hoppets finns defentitivt. Först ska måste Iran besegras i en match där grannlandet går in som storfavoriter till att vinna. Iran känns för närvarande betydligt stabilare än Irak och har en betydligt bättre kvalité i truppen.

Med det sagt så brukar matcherna lagen emellan, kanske främst på grund av rivaliteten, ofta bli väldigt jämna men det där Iran i regel brukar komma ut som segrare. Kanske kan irakierna bjuda på en skräll denna gång?

Ala Abdulzahra är tillbaka i det irakiska laget men troligtvis får Justin Meram och Younis Mahmoud chansen från start mot Iran. Den senare missade en straff senast och Shneishel är inne på att byta straffskytt i framtiden då Younis även missade en straff mot just Iran i vänskapsmatchen lagen emellan inför turneringen som för övrigt slutade med iransk vinst.

I övrigt kan vi nog förvänta oss samma startelva som senast med Dhurgham Ismail på vänsterbacken och Ali Adnan som vänsterytter. Evenutellt kommer Ahmed Yasin in istället för Ali Adnan. Ahmed Yasin gjorde en mycket bra isats mot Palestina och lyckades dessutom få in bollen i mål. Hans kvicka fötter lär behövas mot Iran.

Irakierna har avslutningsvis ingenting att förlora i denna match då iranierna har pressen på sig att som favoriter att ta sig till semifinal. Kanske kan det hjälpa irakierna i den här matchen? För spelet i sig har inte varit särskilt övertygande i gruppspelet även om laget gjort det som förväntades av de inför turnerneringen. Men det som förväntades inför turnerningen ska sägas vara väldigt lite i förhållande till lagets potential.

Lyssna gärna på denna podcast med bland annat SvenskaFans.coms Pezhman Pars. Intressanta tankar inför just denna match.

Matchen drar igång 07:30 svensk tid och visas på Bein Sports och Al Kass.

Moslim Akill Alimoslim.akill@gmail.com2015-01-22 13:13:40
Author

Fler artiklar om Irak