Lagbanner

Extra! Extra! Irakiska ungdomsspelare på väg till Europa (Uppdaterad 9/8)

Efter en väl genomfört turnering har fler klubbar fått upp ögonen för några av våra U-20 spelare. Kommer vi äntligen få se en Irakisk spelare i en europeisk stor klubb? Vi får väl hålla tummarna.


(Uppdatering sker med rött)

Farhan Shakor
(6/8)Den U-20 anfallaren Farhan Shakor verkar lämna det irakiska klubben Al Slemaniya. Enligt Spelaren kommer han i slutet av säsongen att söka sig till en annan klubb. Det är flera klubbar som har visat intresse enligt Spelaren och har fått kontrakts erbjudanden från både europeiska och arabiska klubbar. De europeiska erbjudandena har han fått Polen, Schweiz och Belgien. Enligt spelaren har han valt bort alla lag från Gulfstaterna då drömmen är att spela i Europa. 

Ali Adnan
Lag som Sevilla, Arsenal, Galatasaray ryktas vara intresserade av Ali Adnan, men än så länge har varken Sevilla eller Arsenal agerat. Istället är det Galatasaray som verkar mest sugna på den offensiva vänsterbacken. Vänsterbackpositionen är något som Galatasaray har haft problem med den senaste säsongen. Efter att den ordinarie vänsterbacken Hakan Balta dragit på sig en långtidsskada, tvingades man att skola om Albert Riera till en vänsterback, som numera ryktas bort från Galatasaray.  Man har börjat föra diskussioner med spelaren som verkar föredra spel för Galatasaray än Sevilla och Arsenal. Det återstår att se hur förhandlingarna går mellan Galatasaray och Bagdad FC samt hur mycket det irakiska klubben värderar sin oslipade diamant. (17/7) I en intervju med SkyTurk360 avslöjade Ali Adnan att även det turkiska klubben Çaykur Rizespor är intresserade av den irakiska vänsterbackens namnteckning. De senaste dagarna har det kommit rapporter om att det finns även intresse från Italien, främst från Genoa. (22/7)Ali Adnan är allt närmare spel i Turkiet. Natten till igår lade Bursaspor ett officiellt bud på Ali Adnan. Den irakiska spelarens agent sade igår att han hade fått instruktioner av Bagdad FC att kontrollera överföringen av spelaren och undertecknandet av avtalet som Ali Adnan förväntas skriva på de närmaste två dagarna. Än så länge är övergångssumman okänd, samma sak gäller spelarens lön. Men enligt agenten är budet bättre än de bud som andra klubbar erbjöd samt att lönen är högre. (30/7) Igår blev det klart att den irakiska fotbollstalangen Ali Adnan  skrivit på för den turkiska fotbollsklubben Caykur Rizespor som betalade en övergångssumman på 500 000 Euro. vi önskar honom all lycka och hoppas att få se honom i en större fotbollsklubb i framtiden. 

Humam Tariq

Även Humam Tarig har lockat till sig intresse, främst från den turkiska storklubben Besiktas. Det skrivs att besiktas har påbörjat förberedelserna att föra diskussion med Al Quwa Al-Jawiya för att locka till sig den unga mittfältaren. Även här återstår att se hur det utvecklar sig. (30/9) Enligt uppgifter från Qatar så är klubben  Al Ain intresserade av Humam Tariq efter att deras stor stjärna Omar Abdulrahman ryktas vara på väg till Barcelona FC. (6/8)Humam Tariq kommer de närmaste dagarna att åka till Turkiet för att söka vård för sin Ryggskada. Samtidigt sägs det att han även kommer att skriva på för ett turkisklag och att det är fråga om dagar innan han skriver på. Vilken klubb det rör sig om är fortfarande oklart. Intresset tros finnas hos Besiktas och nykomlingarna Caykur rizespor. 


Mohanned Abdulhameed

Enligt "Iraq Football Studio" och spelaren själv, finns det ett stort intresse för U-20 Anfallaren Mohanned Abdulhameed från ett schweiziskt lag. Spelaren vill inte avslöja vilket lag det rör sig om, men menar att han har fått ett telefonsamtal där de har visat sitt intresse. Diskussionen och förhadlingarna kommer att fortsätta efter Chile matchen säger Mohanned och allting kommer att vara klart då. Det finns även intressen från Qatar, men spelaren har tackat nej till alla då han vill spela ute i Europa för att utvecklas än att jaga pengar. 

Mustafa Nathem 

(9/8) Enligt rapporterna från irakisk media är U-20 Spelaren Mustafa Nathem på väg till Turkiet. Intresset för spelaren kommer främst från Bursaspor och Diyarbakir spor. Både klubbarna har erbjudit spelaren kontrakt, som Mustafa menar måste studeras ordentligt för att välja rätt lag. 
 

Maher Hammadi Hasson2013-07-30 00:00:00
Author

Fler artiklar om Irak