Lagbanner
Irak - Saudiarabien

Irak - Saudiarabien

Och så var det dags igen för en spännande match i kvalet till Asiatiska mästerskapet 2015. Irak ställs mot Saudiarabien i en tuff match där endast vinst gäller för det irakiska landslaget för att avancera.

Irak inför:
 
Den irakiska förbundskaptenen Hakim Shaker gick tidigare i veckan i media och uppmanade det irakiska landslaget att få slut på den dåliga sviten som man har haft på de fyra senaste kvalmatcherna. Det irakiska landslaget har jobbat hårt för att förbereda sig till denna viktiga match där Hakem Shaker har kört riktigt hårt med laget. Inför förberedelserna till denna match spelade Irak två träningslandskamper där man ställdes mot Yemen och Libanon. Den första matchen vann Irak med 3-2 och i den andra matchen spelade man 1-1. Matchen kommer vara allt förutom enkel och både det irakiska spelarna och förbundskapten är medvetna om det. ”vi är medvetna om att denna match kommer att bli svår för både lagen, men för oss är det viktigt att vinna matchen för att förbättra våra chanser till vidare avancemang,” menade Hakem Shaker.
Till matchen får Irak klara sig utan Ali Adnan som är avstängd på grund av det röda kortet som han ådrog sig i förlust matchen mot Kina. Annars är truppen komplett och fått förstärkning i form av nygamla spelare som Younis Mahmod, Qusay Munir, Karrar Jasem och Salam Shaker. Hur ser formen ut då? Spelarna verkar vara riktigt taggade inför denna match. Det offensiva spelet ser riktigt lovande ut, något som märktes tydligt under träningsmatcherna mot Yemen och Libanon. Dock ser försvarsspelet fortfarande lite svajigt ut och som vanligt är det de defensiva fasta situationerna som är akilleshälen. För närvarande ligger Irak på en tredje plats med 3 poäng efter China (3 poäng) och Saudiarabien som toppar gruppen med 6 poäng.
 
Iraks trupp till matchen:
 
 Noor Sabri, Mohammed Hameed, Haidar Raad, Younis Mahmod, Ali Hussein Rhema, Salam Shaker, Ammar abdulhussein, HUsam Kathem, Qusay Munir, Karrar Jasim, Thurgham Ismael, Mustafa Nathem, Walid Salem, Alaa Abdulzahra, Yaser Qasem, Ali Faiz, Ahmed Yasin, Saad Abdulamir, Mahdi Kamel, Saif Salman, Muhanned Abdulraheem, Ali Bahjad, Amjad Radhi, Amjad Kalef  och Nabil Sabah.
 
Saudiarabien Inför
 
För de trefaldiga AFC vinnarna Saudiarabien ser det ljusare ut. Efter två vinster mot Indonesien och China leder man gruppen med 6 poäng, tre poäng efter China. ” Matchen kommer att bli väldigt svårt, men vi känner till Iraks individuella och kollektiva förmåga,” sade den Saudiarabiens förbundskapten Juan Roman Lopez. Vidare menade Juan Roman ” spelarna kommer att ge allt de har för att bärga hem den tredje segern”.  Dock har det inte sätt så ljust ut för Saudiarabien i Förberedelsen till denna match. Laget spelade två träningslandskamper mot Nya Zeeland och Trinidad och Tobago och förlorade både matcherna med 0-1 respektive 3-1. Trots det dåliga resultatet ska Saudiarabien inte underskattas då man har en trupp som är kapabel att utmana de bästa i Asien. Man har även en skicklig tränare med gedigna taktiska kunskaper. En glad nyhet för de saudiska landslaget är att Salem Al Dossari är klar för spel då man befarade att han skulle vara borta på grund av en skada.
 
Matchen
 
Jag tror att det kommer bli en händelserik match med ett högt tempo och många tuffa dueller. De irakiska spelarna har stor press på sig att prestera denna match. Nu när Younis Mahmod, Qusay Munir,  Karrar Jasim och Salam Shaker är med får Irak den stabilitet som man har saknat under de senaste kvalmatcherna. Om pressen är stor på spelarna, är den större på Hakim Shaker som leder det irakiska A -landslaget som officiell Förbundskapten. Förväntningarna på Hakim Shaker är stora. Kommer han att leva upp till dessa förväntningar? Det återstår att se.
 
 
 
 
 
 

Maher Hammadi Hasson2013-10-14 19:16:57
Author

Fler artiklar om Irak