Lagbanner

IrakNytt (23/8)

Det är mycket intresse kring irakisk fotboll bland irakiska fotbollsfans, men ibland kan det tyvärr vara svårt att hitta artiklar om den irakiska fotbollen. Med denna artikel görs ett försök att samla och uppdatera, er läsare, om de senaste nyheterna kring irakisk fotboll. Artikeln kommer att publiceras preliminärt på tisdagar och fredagar, men om intresset finns kommer den att publiceras med jämna mellanrum.

Petrovics vara eller icke vara
 
Efter förlusten mot Chile har ett flertal landslagsspelare och tränare, från den inhemska ligan, riktat stark kritik mot Petrovic. I en intervju med Iragi Football Studio klagade tre spelare (okänt vilka) på Petrovic taktiska kunnande och menade att det var flera faktorer som resulterade till den dåliga insatsen. Veckan som följde efter 6-0 förlusten har det rapporterats om att Adnan Hamed kommer att ta över den irakiska landslaget, men än så länge har det visat sig vara rykten utan grund. Medan alla har riktat kritik mot Petrovic, gick det irakiska fotbollsförbundet och försvarade Petrovic och menade ”att både spelare och tränare är ansvariga för förlusten och att Petrovic kommer att fortsätta som förbundskapten för det irakiska landslaget. ”
 
I en intervju påpekade Petrovic att han inte tänkte lämna sin tjänst som förbundskapten för det irakiska landslaget trots de dåliga resultaten på senare tid. Vidare menade Petrovic att han har förmågan och viljan att lyckas med det irakiska landslaget, men att det har varit svårt eftersom han inte kunnat samla de spelare som han önskade. Enligt Petrovic Beror detta på att det irakiska ligan är i sitt slutskede och alla spelare behövs i sina klubbar. Vidare menade Petrovic att irakiska fotbollsförbundets beslut att stryka träningsmatcherna (Libanon, Bahrain och Kuwait) skedde i samförstånd med Petrovic själv. Anledningen till detta menade Petrovic beror just på att det är svårt att samla alla spelare till landslaget. Dock kommer liknande matcher att planeras och bokas när den irakiska ligan nått sitt slut. Slutligen menade Petrovic att för tillfället finns det problem som måste lösas, i synnerhet problemet med att hitta en bra anfallare till det irakiska landslaget. Angående förlusten mot Chile menade Petrovic att Förlusten kom som en chock, att han inte hade förväntat sig att förlora så stort. Anledningen till den stora förlusten, menade Petrovic, berodde på att laget inte fick något tillfälle att förbereda sig inför matchen.
 
Källa: Iraqi Football Studio

U-16 Vinner Västasiatiska mästerskapet i fotboll
 
U-16 landslaget vann det västasiatiska mästerskapet som arrangerades i Palestina. I mästerskapet deltog fyra länder, nämligen Irak, Förenade arab emiraten, Jordanien och Palestina. Irak spelade oavgjort (2-2) den första matchen mot UAE, i den andra matchen vann Irak med 4-0 mot Palestina och i den tredje matchen spelade Irak oavgjort mot Jordanien. I Finalen möttes Irak och UAE där Irak vann matchen med 4-0. Den irakiska landslagsanfallaren Amir Sabah vann skytteligan med sina fyra mål. Grattis Irak!

Younis Mahmod skriver på för Al Talaba
 
Under veckan skrev den före detta Irakiska landslagsspelaren Younis Mahmod för det irakiska laget Al Talaba. I en intervju tillfrågades Younis Mahmod om detta öppnade dörren för en comeback till det irakiska landslaget. Younis menade att det något som inte kommer ske och hans beslut är permanent. Anledningen till detta menade Younis beror på att det finns en ny gyllene generation av anfallare i landet som förtjänade att få chansen i det irakiska landslaget.
 
Källa Iraqi Football Studio

Iran som hemma?
 
Det irakiska fotbollsförbundet avslöjade att det irakiska landslagets hemma matcher kan spelas på iransk mark inom snar framtid. Enligt förbundet är man i kontakt med det iranska fotbollsförbundet samt att om förslaget godkänns, kommer Iraks hemma matcher att spelas i Iran istället för Qatar. Anledningen till detta är ett försök av förbundet att underlätta för irakiska supportrar att närvara på matcherna, därav valet av Iran. Om man inte får godkännande från det iranska fotbollsförbundet kommer man istället att tillfråga det jordanska fotbollsförbundet. Därmed kommer Iraks matcher inte att spelas i Qatar i fortsättningen.
 
Källa: Alsumaria 
 

Maher Hammadi Hasson2013-08-23 00:00:00
Author

Fler artiklar om Irak