Lagbanner

IrakNytt (13/8)

Det är mycket intresse kring irakisk fotboll bland irakiska fotbollsfans, men ibland kan det tyvärr vara svårt att hitta artiklar om den irakiska fotbollen. Med denna artikel görs ett försök att samla och uppdatera, er läsare, om de senaste nyheterna kring irakisk fotboll. Artikeln kommer att publiceras preliminärt på tisdagar och fredagar, men om intresset finns kommer den att publiceras med jämna mellanrum.

(13/8)

Hakim Shaker till Bahrain

 
Enligt Hakim shaker har den Bahrainska fotbollsförbundet erbjudit honom tjänsten som förbundskapten för det bahrainska landslaget. I en intervju hävdade Shaker att det bahrainska fotbollsförbundet har kontaktat honom för att erbjuda honom tjänsten som förbundskapten för deras landslag. Vidare nämnde shaker att han ställde krav till det bahrainska fotbollsförbundet, om de är villiga att tillmötesgå dessa krav kommer shaker att ta över som förbundskapten bahrainska landslaget. Enlig shaker har förhandlingarna kommit långt och inom snar framtid kommer han att ge sitt slutgiltiga svar. Detta erbjudande kom efter att det bahrainska fotbollsförbundet misslyckats att anställa den irakiska tränaren Adnan Hamed som förbundskapten för det bahrainska landslaget.
 
Källa: Shafaq News
 
Adnan Hamed till Portugal
 
Enligt rapporter från irakisk media är den irakiska tränaren Adnan Hamed på väg till Portugal för att ta över tränarrollen för en division 2 lag i. Vilket lag det rör sig om är man förtegen om. Det sägs att Hamed har fått ett kontraktserbjudande från den portugisiska klubben och att man väntar på svar. Hamed var tidigare tränare för Jordaniens landslag där han gjorde ett enastående jobb med det jordanska landslaget.
 
Källa: Al Furat News
 
Petrovic – vinst i sikte
 
I en intervju med Iraqi Football Studio, hävdade Petrovic att han alltid satsar på vinst och att det är det man kommer att sträva efter på onsdag i mötet mot Chile. Petrovic passade på att berömma det chilenska landslaget, men berömde även de irakiska Landslaget. Petrovic menade att det irakiska landslaget ställer upp med de bästa spelarna i landet, spelare som har gjort mycket bra ifrån sig både i den irakiska ligan och i internationella sammanhang. Petrovic tillade även att han önskade att Nashat Akram kunde delta i denna match, men valde att inte kalla på honom då Nashat inte ansågs vara tillräckligt bra för det irakiska landslaget numera. Petrovic nämnde de senaste tre matcherna som Nashat deltog i och menade att Nashat hade svikit honom med sin insats.
 
Källa Iraqi Football Studio
 
20 spelare till Köpenhamn
 
Kl 09:00 åkte det irakiska landslaget till Turkiet för att därefter söka sig vidare till Köpenhamn där man kommer ställas mot Chile i en träningslandskamp. Petrovic tog med sig 20 spelare av de 27 som kallades in för snart två veckor sedan. De 20 spelarna är:
 
Noor Sabri, Mohammed Hameed, Mohammed Jabbar, Halkurd Mulla Mohammed, Mustafa Nadhim, Ali Faez, Salam shaker, Durgham Ismael, Ali Adnan, Saif Salman, Usama Ali, Humam Tariq, Saad Abdulamir, Ali Qasim, Hammadi Ahmed, Alaa Abdulzahra, Farhan shakor, Mohanned Abdulraheem, Ahmed Yasin och Amjad Radhi.
 
Källa: Iraqi Football Studio  

(9/8)
Hakim Shaker missnöjd
 

I en intervju förtydligade Hakim Shaker att han inte tänker arbeta som assisterande tränare för Petrovic. Vidare pratade Shaker om de erbjudanden han har fått från utlandet och nämnde, i synnerhet erbjudandet som han har fått från Bahrain. Shaker menade att han är beredd att arbeta i Gulfstaterna om han och irakiska fotbollsförbundet inte kom fram till en bra lösning till hans situation.
 
Källa: Al Amal Sport
 
U-20 Spelare på väg bort från Irak
 

Den irakiska U-20 spelaren Ammar Abdulhussein avslöjade i en intervju att han har fått ett kontraktserbjudande från utlandet. Ammar vägrade avslöja klubbens namn, men nämnde att det är en klubb från Gulfstaterna. Ammar tillade även att hans främsta fokus, för tillfället, var att spela för sin klubb Erbil. Enligt Ammar pågår förhandlingarna för fullt mellan Erbil och den okända klubben och inom snart tid får vi reda på vilken klubb det rör sig om.
 
Källa: Al Amal Sport
 
Irak tappar i FIFAs rankning
 

Det irakiska landslaget har för sjätte månaden i rad tappat placering på FIFAs rankning. Från att legat på 96:e plats under mars månad, ligger man nu på en 104 placering efter länder som Liberia, Etiopien och Botswana.  Anledningen till detta tros ligga i att Irak inte har åstadkommit något under de senaste månaderna och på grund av resultatet från Kvalen till VM 2014.

Källa: Al Amal Sport
 
 
Blatter på besök i Irak ?
 
Det Irakiska Ministeriet för ungdom och idrott har bjudit FIFA, i synnerhet Joseph Blatter att besöka Irak. Syftet med inbjudan är att demonstrera det uppmärksamhet och jobb som man har lagt på den irakiska fotbollen för att bringa fred mellan det irakiska folket.  Enligt ministern Jasim Mohammed Jaafar är inbjudan ett led i att visa Blatter den roll irakisk fotboll spelar för det irakiska folket och i synnerhet för den effekt den kan få för freden i Irak. Ett annat dolt syfte kan vara försöket att upphäva FIFAs beslut om att förbjuda landslagsspel på irakisk mark.
 
Källa Shafeq News
 
Arabvärldens bästa fotbollspelare

Hemsidan Arab News har genomfört en omröstning där läsarna har röstat fram arabvärldens bästa fotbollsspelare genom tiderna. I omröstningen deltog 9500 spelare och läsarna kunde rösta från hela världen. Vår Stor Stjärna Ahmed Radhi hamnade på en 14:e plats med 200 röster. Vinnaren av omröstningen blev Rabah Madjer från Algeriet, med 1977 röster. Hela listan kan ni se nedan.
 
Rabah Madjer /Algeriet = 1977 röster
Husam Hasan/ Egypten = 1140 röster
Madjed Abdullah/ Saudiarabien = 1133 röster
Aziz Bouderbale/ Marocko = 977 röster
Ilagther Blomi / Algeriet = 796 röster
Ahmed Al Khatib/ Egypten = 770 röster
Sami Jaber/ Saudiarabien= 711 röster
Tariq Thiab/ Tunisien = 500 röster
Jasim Yakob/ Kuwait = 471 röster
Mohammed Al Timomi/Marocko = 470 röster
Mansor Miftah/ Qatar = 417 röster
Adnan Al Tiliani/ UAE = 311 röster
Salahaldin Basir/ Marocko = 222 röster
Ahmed Radhi/ Iraq = 199 röster 
Källa: Al Amal Sport
 
Hakim Shakir: nej till jobbet som assisterande tränare för det irakiska landslaget.
 
Under en presskonferens sade den irakiska U-20 tränaren Hakim Shakir att han är beredd att arbeta för den irakiska fotbollens utveckling, men aldrig som en assisterande tränare. Detta uttalande kom efter att Hakim Shakir fått erbjudande att vara assisterande tränare under Petrovic. Vidare menade Shakir ” med respekt för det jag har åstadkommit med de olika landslagen i Irak kan jag inte arbeta som assisterande tränare då jag har arbetat hårt för att komma dit jag är idag. Efter långa förhandlingar mellan Shakir, Petrovic och det irakiska förbundet blev det klart idag att Shakir, trots detta, kommer att vara en del av tränarstaben som åker till Köpenhamn för att möta Chile i en träningskamp. Shakir kommer att agera som teknisk rådgivare till Petrovic och kommer även leda det olympiska fotbollslandslaget i Asiatiska kvalen till de olympiska spelen i fotboll.
 
Källa: Iraqi Football Studio
 
Irakiska ungdomslandslaget vinner turnering
 
Under förra veckan deltog Irakiska ungdomslandslaget i en fotbollsturnering i Jordanien bestående av fyra lag, Iraq, Saudiarabien, Jordanien och Oman. Irak vann finalen med 2-0 mot Jordanien. Bör nämnas är att Irak vann samtliga matcher tre matcher. Stort Grattis!!
 
Källa: Al Amal Sport

Maher Hammadi Hasson2013-08-06 00:00:00
Author

Fler artiklar om Irak