IrakNytt (27/8)

Det är mycket intresse kring irakisk fotboll bland irakiska fotbollsfans, men ibland kan det tyvärr vara svårt att hitta artiklar om den irakiska fotbollen. Med denna artikel görs ett försök att samla och uppdatera, er läsare, om de senaste nyheterna kring irakisk fotboll. Artikeln kommer att publiceras preliminärt på tisdagar och fredagar, men om intresset finns kommer den att publiceras med jämna mellanrum.

Sista chansen för Petrovic 

Enligt en respondent från det irakiska fotbollsförbundet avslöjades att det pågår diskussioner inom förbundet om Petrovics framtid som förbundskapten för det irakiska landslaget. Enligt respondenten är förbundet tudelad i frågan om Petrovic skall fortsätta leda det irakiska landslaget eller inte. Det ena lägret vill att Petrovic lämnar sin tjänst omedelbart, medan det andra lägret vill ge Petrovic en chans till. Det sistnämnda lägret verkar ha fått sin vilja igenom och Petrovic kommer att ges en sista chans i matchen mot Saudiarabien i kvalet till asiatiska cupen, vilket innebär vinna eller försvinna för Petrovic. Lyckas inte Petrovic bärga hem de tre viktiga poängen, kommer han med stor sannolikhet att ersättas av Hakim Shaker. 
 
För att öka sina chanser till vinst mot Saudiarabien, har Petrovic begärt det irakiska fotbollsförbundet att tillåta Karrar Jasim och Ali Hussein Rhema att delta i matchen mot Saudiarabien. Bör nämnas är att Karrar Jasim och Ali Hussein Rhema avlägsnades från det irakiska landslaget på grund av disciplinära skäl, vilket förklarar deras frånvaro i matchen mot Chile.
 
Källa: Iraqi Football Studio

Hakim Shaker som förbundskapten?

I en intervju sade Hakem Shaker att denne kommer att söka sig vidare om det irakiska fotbollsförbundet inte är i behov av hans tjänster. Vidare menade Shaker att han har mottagit flera jobberbjudanden från utlandet, vissa har varit bra medan andra varit mindre bra, men att han inte kommer att bestämma sig förrän hans situation inom irakisk fotboll har klargjorts. Enligt Hakim Shaker är det en stor ära att leda det irakiska landslaget, men om han ska ta över krävs det att det irakiska fotbollsförbundet accepterar det krav som denne har ställt. Vidare menar Shaker att syftet med kraven inte är för egen ganing, utan för att hjälpa det irakiska landslaget att utvecklas och bli en framgångsrik fotbollslag.
 
Källa: Al Furat News

Saudiarabien vägrar spela i Iran 

Som jag nämnde tidigare i veckan, letar det irakiska fotbollsförbundet efter ett andra hem för det irakiska landslaget att spela sin hemma matcher på. Under förra veckan fick det irakiska fotbollsförbundet avslag från Förenade arab emiraterna. I nuläget finns det två alternativ, antingen spelas matcherna i Iran eller i Jordanien och man väntar fortfarande på svar från respektive lands fotbollsförbund.  Som det ser ut i nuläget kommer det vara svårt att spela matcherna i Iran, i synnerhet tredje omgångens kval match till asiatiska cupen mot Saudiarabien. Anledningen till detta är att det Saudiarabien vägrar att sela på iransk mark och har istället förslagit att matchen spelas i Bahrain. Det återstår att se var matchen kommer att spelas den 15 oktober.
 
Källa: Mawsoe Al Iraq

Irak hamnar i en tuff grupp 

Under måndagen lottades grupperna för U-17 VM 2013 i Förenade Arab Emiraterna. Irak hamnade i grupp F tillsammans med Mexiko, Nigeria och Sverige. Första matchen för Irak kommer att spelas den 19 oktober där man ställs mot Sverige. Första matchen spelas den 17 oktober mellan Brasilien och Slovakien. Alla grupper kan ni se nedan:
 
Grupp A
Förenade Arab Emiraterna
Honduras
Brasilien
Slovakien
 
Grupp B
Uruguay
Nya Zeeland
Elfenbenskusten
Italien
 
Grupp C
Kroatien
Marocko
Panama
Uzbekistan
 
Grupp D
Tunisien
Venezuela
Ryssland
Japan
 
Grupp E
Kanada
Österrike
Iran
Argentina
 
Grupp F
Mexiko
Nigeria
Irak
Sverige 

Maher Hammadi Hasson2013-08-27 21:41:56
Author

Fler artiklar om Irak