IrakNytt (3/9)

Det är mycket intresse kring irakisk fotboll bland irakiska fotbollsfans, men ibland kan det tyvärr vara svårt att hitta artiklar om den irakiska fotbollen. Med denna artikel görs ett försök att samla och uppdatera, er läsare, om de senaste nyheterna kring irakisk fotboll. Artikeln kommer att publiceras preliminärt på tisdagar och fredagar, men om intresset finns kommer den att publiceras med jämna mellanrum.

Jordanien, Kuwait och Iran som Hemmaplan
 
Jordanien, Kuwait och Iran har accepterat Iraks förfrågan att spela sina hemma matcher på respektive länders mark. Matchen mot Saudiarabien tros komma spelas antingen i Kuwait eller i Iran. Dock finns det komplikationer för spel i Kuwait då landet inte kan erbjuda de irakiska supportrarna nödvändig transport för att ta sig fram till arenan och inte heller några anläggningar där supportrarna kan övernatta. Som det ser ut kommer matchen att spelas på iransk mark istället, men enligt Ali Jabbar ( Medlem i det irakiska fotbollsförbundet) är det inte officiellt än och man kommer att diskutera detta under kommande möte med det irakiska fotbollsförbundet.
 
Källa: Iraqi Football Studio
 
U-17 -  förberedelser inför VM i Förenade Arab Emiraterna
 
Under tisdagen flög det irakiska U-17 landslaget till Turkiet för att genomföra ett träningsläger i ett led i förberedelserna inför U-17 VM i Förenade Arab Emiraterna. Tillsammans med tränarstaben åkte 23 spelare, nämligen:
 
Haidar Muhammed, Mohammed Shaker, Mahdi Abdulzahra, Alaa Mhawi, Ali Qasem, Mustafa Samir, Ahmed Nathem, Ali Saleh, Mohammed Salam, Yaser Ammar, Ali Usam, Fahad Karim, Amjad Karim, Samer Majed, Bashar Rsen Benian, Amjad Atwan, Shirko Karim, Ahmad Abdulabbas, Sajad Hussein, Muntathir Abdulamir, Ahmad Khaz Ali, Alaa Ahmed Qasim och Mustafa Alamin.
 
Källa: Iraqi Football Studio
 
Truppen till Islamic Solidarity Games 2013
 
Mutnish ( tränaren för det irakiska olympiska fotbollslandslaget) har valt sin trupp som skall representera Irak under Islamic Solidarity Games 2013. Turneringen kommer att hållas i Indonesien och börjar den 22 september. Truppen består av följande spelare:
 
Karrar Ibrahim, Muhanned Qasim, Haidar Raad, Ashraf Abdulkarim, Abbas Qasim, Ahmed Mohammed, Muhammed Hadi DiarAbubaker, Sameh Said, Ammar Kathem Hussein Abdulwahed, Ahmed Fathel, Amjad Kalef, Amjad Walid, Ali Husni, Marwan Abbas, Basim Ali, Luay Salah, Ahmad Jabbar, Muhammed Ahmed Mustafa Jowde, Ahmed Iysi och Marwan Hussein.
 
Mutnish påpekade att man arbetar för fullt för att genomföra ett träningsläger i Malaysia för att förbereda spelarna inför turneringen.
 
Källa: Al Amal Sport
 
 
 
 
Gulf Cupen i irakiska Kurdistan?
 
Den kurdiska regionen meddelade att man är redo att arrangera Gulf cupen i Erbil och närliggande städerna ifall Basra förbjuds att anordna turneringen. I ett pressmeddelande sade ordförande ( Safin Kanbi) för förbundet för fotboll i regionen  ” Vi hoppas att turneringen hålls i Basra och vi är redo att ge Allt stöd för att det skall anordnas där, men om det irakiska fotbollsförbundet inte får godkännande att hålla den i Basra vill vi inte att den flyttas ut ur Irak”
 
Ordförandena för Gulffotbollsförbundet beslöt enhälligt, i ett möte som hölls i Bahrain, att bevilja den irakiska staden Basra en tidsfrist fram till oktober att nå de krav som har ställts för att vara värd för Gulf Cupen.
 
Ministern för ungdom och idrott (Jassim Mohammed) uttryckte sin brist på optimism för Basra att anordna turneringen. Jassim menade ”vi är inte optimistiska om att hålla turneringen, dels på grund av den politiska situationen, dels förseningen av byggandet av anläggningarna som behövs.
 
Källa: Ain
 
Humam Tariqs skadesituation
 
Det går tungt för det irakiska storlöftet Humam Tariq. Efter att genomgått en misslyckad operation för sin skadade ljumske, kommer spelaren att åka till Tyskland för att genomgå ännu en operation för att få bukt med sin ljumskskada. Skadan har hållit spelaren från spel från både klubblag och landslag i snart två månader. I ett pressmeddelande sade Humam att operationen i Turkiet misslyckades  och att han åker till Tyskland nästa vecka för att genomgå ännu en operation. Humam tillade även att han hoppas tillfriskna för att kunna spela mot Saudiarabien i kvalet till Asiatiska cupen 2015.
 
Källa: Al Amal Sport
 
Karrar Jasim tillbaka till landslaget
 
I ett pressmeddelande tillkännagav Karrar Jasim att ordförande för det irakiska fotbollsförbundet (Najeh Hammod) bjöd in spelaren att återigen spela för det irakiska landslaget. Karrar kommer därmed att delta i matchen mot Saudiarabien. Välkommen tillbaka!!
 
Källa Al Amal Sport

Maher Hammadi Hasson2013-09-03 23:25:30
Author

Fler artiklar om Irak