Spelarbetyg: Irak - Oman 1-1
Krävs mer i framtida matcher!

Spelarbetyg: Irak - Oman 1-1

Spelarbetyg efter dagens oavgjorda match mot Oman i VM-kvalet.

Betygsskala:
5 – Suverän
4 – Mycket bra
3 – Bra
2 – Godkänd
1 – Underkänd


Mohammed Gassid – 2
Hade i stora delar av matchen väldigt lite att göra. Säkerheten lyser dock med sin frånvaro de få gånger han behöver ingripa.

Samal Said – 1
Ingen bra match av Samal i ärlighetens namn. Försvarsspelet lämnar en hel del att önska och hans försök till att starta anfall är allt som oftast skrattretande. Rejält ur form känns det som. Var är markeringen vid målet?

Salam Shakir – 2
Säker som vanligt nere i backlinjen. Idag behövde han inte få ut så mycket av sina kvalitéer men lyckas ändå hålla rent

Ali Hussein Rhema – 2
Tillsammans med Salam är Ali Rhema väldigt stabil. Krigar lagom mycket för att hålla tätt i försvaret. Vad skulle vi göra utan paret Shakir-Rhema? Viktig.

Bassim Abbas – 3
En av få irakier som faktiskt gör en bra match. Ger aldrig upp och försöker alltid vara först på bollen. Mesopotamiens lejon hade mått bra av att också ha en högerfotad Bassim Abbas.

Hawar Mulla Mohammed – 1
Hawar ger dem som förespråkar en föryngring av landslaget tyngd i deras argument. Håller tyvärr inte måttet i den här matchen. Energin är borta. Försvinner helt mot ett svagt motståndarförsvar.

Nashat Akram – 3
Maestron, som enligt diverse källor är nära spanska storklubben Málaga, gör en bra match utan att lysa. Hans skicklighet med bollen kunde dock ha utnyttjats betydligt bättre för att öka effektiviteten framåt.

Muthana Khalid – 1
Gör inte så mycket väsen av sig. Oklart vad han har för roll i laget. Bidrar inte så mycket framåt och det defensiva arbetet på mittfältet står Qusay för.

Qusay Munir – 2
Gör sitt jobb men inte mycket mer och det är väl typiskt Qusay. Viktig ankare i mittfält men ändå vill man se mycket mer av honom. Springer väldigt mycket men väldigt sällan rätt.

Karrar Jassim – 1
Misslyckas med att ge Younis ett välbehövligt understöd. Missar dessutom ett riktigt bra läge och står i en annan situation i vägen för Younis när denne får en ypperlig chans att vinna matchen åt Irak. Fortfarande är jaget viktigare än laget för Karrar.

Younis Mahmoud – 3
Jobbar hårt och löper mycket men det hjälper föga då han i stort sett är helt isolerad i anfallet. Hans frispark leder till hands och straff för Irak. Straffen gör Younis inga misstag på. Var en av få som ville framåt och även om det är tråkigt att se en lagkapten klaga på sina medspelare snarare än att pusha på hade Younis, i varje fall idag, all rätt att vara missnöjd.

Inhoppare

Ala Abdulzahra – 1
Kommer in för att hjälpa Younis och för att se till att Irak får mer tyngt framåt men det händer inte så mycket.

Hamady Ahmad – 1
Om Hawar ger dem som vill föryngra landslaget goda argument så gör Hamady det motsatta. Bidrar inte med särskilt mycket och det märks att han är aningen vilse i dessa sammanhang. Nej, ska man föryngra så ska man göra det rätt.

Mustafa Karim spelade för kort tid för att betygsättas

Tränare

Zico – 1
Jag undrar ibland om Zico verkligen tycker att det är givande att leda Mesopotamiens lejon eller om han bara ser fram emot lönechecken. Visar väldigt lite vilja och hans lag saknar i mångt och mycket både fantasi och kämpaglöd. Vid sidlinjen ser legenden ut att tänka på både ett och ett annat som har ytterst lite med själva matchen att göra. Kontraktet går enligt uppgift ut i augusti och vissa källor menar på att han har inlett förhandlingar med turkiska Besiktas. Lika bra?

Moslim Akill Alimoslim.akill@gmail.com2012-06-12 23:55:00
Author

Fler artiklar om Irak