Lagbanner
Dags för mästerskapsslutspel!

Dags för mästerskapsslutspel!

Knappt 14 månader efter att säsongen 2020 började ska en ligamästare krönas.

I säsongens första del fick vi bevittna en enorm skräll när nykomlingen Rentistas blev Apertura-mästare. Nacional har varit med i toppen under hela säsongen vilket innebar att de samlade ihop flest antal poäng i den sammanlagda tabellen, medan Liverpool stod för en fantastisk insats i säsongens andra halvan och blev Clausura-mästare. Därför är det dessa tre lag som nu ska göra upp om ligatiteln.

Rentistas och Liverpool möts i semifinal inatt klockan 01:00 svensk tid. Detta möte är endast ett enkelmöte och spelas på neutral plan. Rentistas tog som sagt samtliga med storm i början av säsongen men efter att man vann Aperturan har ungefär halva startelvan redan lämnat för större klubbar. Detta har förstås påverkat laget och formen efter titeln har varit ytterst svag. I slutskedet av ligaspelet var man till och med indragna i nedflyttningsstriden. Dock har man fortfarande kvar sin måltjuv Gonzalo Vega, som ligger trea i skytteligan, och om man ska ha någon chans måste han fortsätta prestera. Liverpool däremot gick en omvänd väg då man var trögstartade i början av säsongen men sedan växlade upp rejält och blev Clausura-mästare. Liverpool har ett på pappret bättre lag samtidigt som man också är i betydligt starkare form. Dock är bollen rund och allt kan hända under 90 minuter, men Liverpool är givetvis stora favoriter.

Vinnaren i denna batalj kommer att gå till final där Nacional väntar. Ett lag som har presterat uselt på senaste tiden och som konsekvens av detta sparkades tränaren Jorge Giordano och man tog istället in ungdomstränaren Martín Ligüera som interimlösning. Man lyckades i sista omgången vinna mot Deportivo Maldonado vilket gav ”Los Tricolores” första platsen i Tabla Anual och följaktligen en biljett till finalen. Finalen är ett dubbelmöte som avgörs söndag 4 april och onsdag 7 april. Domarna kommer i samtliga tre matcher i slutspelet att ha tillgång till VAR.

Vi går sannerligen en oerhört spännande avslutning till mötes där vi antingen får en ligamästare som vinner för första gången eller så vinner Nacional som i så fall närmar sig mesta mästaren Peñarol i antalet vunna ligatitlar! Det som talar för Rentistas är att de har kunnat fokusera och förbereda sig för detta slutspel under en lång period. Det som talar för Liverpool är att de just nu spelar bäst fotboll i Uruguay och har den vassaste formen. Nacional är dock Nacional... En storklubb som ständigt vinner titlar och som har både erfarenhet och en oerhörd kvalité i sin trupp.

Om jag ska tippa hur det hela slutar tror jag att Liverpool vinner semifinalen och att det blir en otroligt jämn och nervkittlande final där Liverpool slutligen kommer att gå segrande ur striden och således vinna sin första ligatitel någonsin.

Carl Johan Samuelssoncj_samuelsson.00@hotmail.com @cjsamuelsson002021-03-31 12:00:00
Author

Fler artiklar om Uruguay