Zico hotar med att sluta

Zico hotar med att sluta

Den brasilianska tränaren Zico hotar alltså nu med att sluta. Enligt vissa källor rörde sig det tidigare om att han inte tyckte om det irakiska förbundets sätt att hantera saker och ting på. D.v.s. då han t.ex. valde en viss formation eller en viss spelare. Men det ska alltså inte ha varit problemet.

I en intervju med Iraqfpg.com (Iraqi football picture gallery) någonstans i USA, där Zico befinner sig just nu, var det klart och tydligt att han var besviken på förbundet. Delvis för att de inte har gett honom (på fyra månader), andratränaren eller fystränaren (på åtta månader) någon lön och delvis för att förbundet inte håller det dem lovar när det kommer till träningsmatcher etc. Han tog även upp ett tydligt exempel då landslaget för några månader sedan hade ett träningsläger i Turkiet.

’’ – Kommer ni ihåg träningslägret i Turkiet? Förbundet kunde inte fixa en enda bra vänskapsmatch ’’
Det han syftade på, men inte sa ordagrant var då det irakiska landslaget, innan VM – kvalet mötte lag som Sierra Leone (1-0) och Botswana (1-1).

Sedan fortsatte Zico såhär:
’’ – Förbundet har lovat att dem ska stötta och bidra med allt landslaget behöver. Dem har inte ens bidragit med 20 %, låt oss säga 10 % utav det landslaget behöver! ’’

Zico avslutade sist med att förklara att han inte kommer återvända som tränare för det Irakiska landslaget fram tills att alla ska ha fått sin lön. Om detta inte sker kommer han att lämna posten omedelbart.

Ni som inte följt irakisk fotboll eller inte vet så mycket om den irakiska fotbollen och dess historia blir säkert väldigt chockade just nu. Men vi som varit en del av den irakiska fotbollen och har koll vet att detta endast var en tidsfråga till förbundet skulle missköta sig igen. Detta är minst sagt pinsamt då det ger en väldigt dålig image av den irakiska fotbollen. Inte nog med det så spelas nästa VM-kvalmatch mot japanerna som för tillfället dominerar gruppen.
 
Fortsättning följer! 

Beshar Al Housaini2012-07-18 12:08:00
Author

Fler artiklar om Irak