Lagbanner
Ryan Nelsen utnämnd till årets spelare!
Nelsen blev vald till årets spelare.

Ryan Nelsen utnämnd till årets spelare!

Ryan Nelsen blev vald till årets spelare 2009 vilket delades ut nyligen och han vann det i en hård kamp mot den duktige målvakten Mark Paston. Även Chris Wood och Aaron Clapham vann priser.

Många hade nog trott att Mark Paston skulle lyckas ta åt sig priset som årets spelare efter sina insatser om Bahrain i båda matcherna fast han fick se sig slagen av Blackburnbacken Ryan Nelsen som man ansåg hade lyckats ännu bättre. Ryan Nelsen som spelar till vardags i Premier League kan man tycka borde vara rätt självskrivet val med tanke på vilka spelare han möter varje dag i Premier League men duktiga spelare som Shane Smeltz och Mark Paston blir det inte alltid så.

Shane Smeltz vann priset förra året och var även han en av dem som var nämnda att vinna det efter att han fortsatt gjort bra i från sig i Hyundai A-League i Australien för Gold Coast United.

Den unge Chris Wood fixade också ett pris då han blev utnämnd till den bästa spelaren under 20år vilket han var väl värd. Chris Wood är uttagen i VM-truppen som ska till VM om en månad och man kan säga det är riktigt starkt för en spelare som är född 1991. Till vardags så spelar han i West Bromwich Albion som är klara för uppflyttning till Premier League efter ha varit nere i Championship i bara ett år. Han har gjort ett mål i ligan och ett i FA-cupen.

Aaron Clapham som skrällde sig in i VM-truppen vann priset för årets spelare NZFC som är den inhemska ligan på Nya Zeeland efter att ha lyckats ta sitt Canterbury United till finalen fast där fick de Stryk av Waitakere som var lite för bra. Han har gjort sex mål den här säsongen för Canterbury UTD från sin mittfältsposition plus riktigt bra spel vilket har gett han det här priset.
 

Rasmus Kronblad2010-05-11 00:00:00
Author

Fler artiklar om Nya Zeeland