Slovenien - Estland
1 - 0

Paraguay-Nya Zeeland 0-0: Obesegrade i tre matcher
Nya Zeeland räckte inte till för att gå vidare.

Nya Zeeland klarade 0-0 mot Paraguay vilket gjorde att man klarade sig i genom gruppen utan förlust trots detta så blev man utslagen.

Laget som Herbert satt på plan var samma som i de andra två matcherna i gruppen. Paston som målvakt med Nelsen, Reid och Smith i backlinjen. Mittfältet bestod av Bertos, Elliot, Vicelich och Lochhead. Framför dessa herrar så var den vanliga trion med Killen, Fallon och Smeltz.

Matchen började trevande utan att det hände så mycket sen så fortsatte matchen  trevande och sen så var det helt plötsligt halvlek utan att det hände ett dugg. Paraguay hade väl mer en Nya Zeeland men det var inte mycket. Man måste verkligen säga att när det var halvlek så kunde man verkligen inte se att något av lagen skulle göra något mål i resten av matchen.

Det är verkligen inte lätt att skriva om en match som det händer noll men faktiskt så skapar Nya Zeeland en riktigt bra efter att Simon Elliot fått bollen i bra läge fast han satte den tyvärr utanför.

62 minuten så hade Paraguay fått upp lite fart och fixat en hörna som man var riktigt nära att sätta fast lyckades inte riktigt. Hade två bra lägen till i matchen men Paston fortsatte göra bra i från sig och höll nollan. Nya Zeeland försökte de sista fem minuterna att trycka upp laget med hjälp med fasta situationer fast lyckades inte fixa något mål.

Så det var stort sett allt som hände i matchen vilket var inte mycket. Så man hade lite svårt att ta den här matchen på allvar med tanke på att den var så händelse fattigt.

Med allt det sagt så tycker jag att Nya Zeeland har gjort allt man kunnat i det här mästerskapet och slagpåsen gick i genom tre matcher och förlorade ingen av dem vilket är en riktig bragd.

Slovakien och Paraguay var dock för bra för Nya Zeeland då det var dem som gick vidare från gruppen. Så nu är det bara för spelarna att åka hem till Nya Zeeland och bli hyllade som dem hjältarna som dem är.

Till sist så kan jag säga att Nya Zeeland efter det här världsmästerskapet kommer alltid vara i mitt hjärta.