2015-10-08 20:45

Irland - Tyskland

Kämpaglöd och vilja mot Slovakien!
Kapten Nelsen måste gå in och dirigera sina unga backkollegor.

Kämpaglöd och vilja mot Slovakien!

Nya Zeeland har ingen press på sig överhuvudtaget då alla förväntar sig att de ska bli en slagpåse, men i den här matchen ska man gå in och visa varför man hör hemma i VM.

Kämpaglöd och vilja är de två orden som bäst beskriver vad Nya Zeeland hoppas på att visa i detta VM. Fast vad man hoppas ännu mer är att visa världen att All Whites är ett lag som är värt vara i VM och att man ett år efter förnedringen i Confederations Cup är mycket bättre än vad man visade upp då.

Nya Zeeland har haft en bra förberedelse med vinst mot Serbien och en riktigt bra match mot Australien trots att man förlorade mot dem. Tim Brown är en man som har kämpat mot klockan och tyvärr så har han inte hunnit bli färdig till den här matchen mot Slovakien. Istället så har den spelaren med mest landskamper genom tiderna för Nya Zeeland 33 årige Ivan Vicelich fått chansen bredvid Simon Elliot. Jag trodde att man skulle kanske bara våga spela Winston Reid men det visar sig att man petat Sigmund också till fördel för den andre unge Tommy Smith som till vardags håller hus i Ipswich.

Slovakien vann sin grupp i VM-kvalet vilket är riktigt bra med tanke på att man bland annat slog ut Tjeckien som länge varit ett stort fotbollsland. Marek Hamsik är utan tvekan deras största stjärna vilket han säkert kommer vilja visa upp här i VM vilket Nya Zeeland måste sätta stopp för. Mer info behöver du inte veta mer än att Slovakien är bättre en Nya Zeeland egentligen och man borde vinna fast det kommer de inte göra hoppas jag.

Vad har då All Whites för chanser mot detta Slovakien. Det finns små detaljer som måste stämma perfekt för att man ska kunna överraska och få med sig en poäng mot Slovakien. Försvaret får inte göra ett enda misstag och det är kapten Ryan Nelsen som måste se till att det blir så. Mark Paston måste göra som Enyeama gjorde för Nigeria mot Argentina fast tror inte på det med tanke på att han  inte gjort något bra intryck i träningsmatcherna.

Sen till sist är det den viktigaste punkten av alla: vad kan trion Fallon, Smeltz och Killen göra i det här mästerskapet? Jag tror att Fallons huvudspel kommer vinna de flesta nickdueller vilket Nya Zeeland kommer ha grymt nytta av. Smeltz och Killen kommer vara dem som är tvungna att göra målen och med deras rutin känns det som en stor möjlighet.

Jag tror att Smeltz kommer sätta 1-0 i första halvlek fast det kommer bara räcka till 1-1 då Nya Zeeland inte kommer orka hela vägen.  

Rasmus Kronblad2010-06-14 23:22:00
Author

Fler artiklar om Nya Zeeland