Slovenien-Nya Zeeland 3-1: Mardrömshalvlek gav en jobbig förlust
Kapten Nelsen fick inte ordning på försvaret i den här matchen.

Efter två frisparksmål och en målvaktstavla så fick All Whites sticka till Sydafrika med 3-1 förlust som man ska glömma snabbt.

Inför den här matchen så hade man lyckats vinna mot Serbien och varit nära att fixa oavgjort mot Australien. Så man hade valt att möta Slovenien på deras hemmaplan innan man beger sig av till Sydafrika.

Ricki Herbert lät samma spelare få chansen igen som spelade mot Serbien. Mark Paston som vanligt i mål med Smith, Nelsen och Reid framför sig. Mittfältet bestod av Lochhead, Christie, Elliot och Bertos framför dessa herrar var det en trio med Wood, Smeltz och Fallon.

Mardrömsstart efter endast 8 minuter ca så fick Slovenien ett bra frisparksläge efter att Nelsen varit lite för tuff i en luftduell. Novakovic gick fram vi bollen allt efter det är historia och 1-0 var ett faktum. Nya Zeeland sprang runt lite som yra höns och det var inte för 17 minuten som All Whites skapade något genom efter ett inlägg av Bertos så var Wood där och nickade den fast den gick inte på mål.

I 20 minuten så slog man en lång boll som Wood nickade ner till till Fallon som klippte till och så stod det 1-1 efter att Handanovic inte kunnat tippa ut bollen.

Tio minuter senare så fick en felaktigt dömd frispark som Novakovic tog igen och han satte den i mål igen fast denna gången dock så borde Paston ha tagit den. Efter lite halvchanser från båda hållen så fick Nya Zeeland en frispark som Bertos tog och den hamnade till slut hos Wood som sköt ett skott som Handanovic gjorde en jätteräddning på.

Precis innan halvtid så sköt en sloven ett löst långskott som Paston valde att passa en Kirm i Slovenien som valde att sätta 3-1 på och det stod sig halvleken ut.

Nästan totalt katastrof är vad man kan säga om den halvleken och kan inte riktigt fatta vad Paston höl på med i första halvlek. Dock ska det nämnas att Slovenien spelade riktigt bra och det enda som saknas är en bättre prestation bakåt.

Dedic öppnar andra halvlek med ett riktigt bra skott fast den här gången så räddade Paston den. I 60 minuten så får en Slovensk spelare bollen och med lite tur så är han nära att gå rätt i genom hela All Whites och sätta 4-1 men Paston lyckas parrera hans skott.

En av många frisparkar från Nya Zeelands sida blir farlig efter att Reid får bollen på huvudet dock lyckas han inte få ner bollen och seglar tyvärr över. Det händer inget mer i matchen så slut resultatet blir 3-1 till Slovenien.

Det här var en plattmatch och om det hade varit VM så hade det varit katastrof men sån tur var så har man 9 dagar på sig att rätta till problemen innan det är dags för Slovakien.

Om man får kommentera matchen med ett ord så blir det ett simpelt ord Dåligt så nu är det bara att ta nya tag och glömma matchen.

9 juni så står Chile för motståndet och då måste allt sitta annars så blir det förlust i första matchen mot Slovakien.

Till sist så kan jag nämna att skrällen i truppen Aaron Clapham fick chansen att visa upp sig i andra halvlek han gjorde inte bort sig men skapade inget heller.