1 - 1

Italien-Nya Zeeland 1-1: De är kungar!
Smeltz gjorde dagens mål vilket ledde till 1-1 mot italien!

Efter att man kämpat sig till en poäng mot Italien så finns det knappt ord för hur de har gjort den här prestationen.

Ricki Herbert valde samma spelare som fick chansen i första matchen mot Slovakien. Mark Paston i mål med Reid, Smith och Stjärnan Ryan Nelsen framför sig. Bertos och Lochhead som yttrar med Elliot och Vicelich innan för sig. Trion som vanligt Killen, Fallon och Smeltz.

Direkt så fick Nya Zeeland en frispark som de satte underbart i mål efter att bollen hamnat hos Shane Smeltz och så stod det 1-0 mot ITALIEN. Det var offside men det var svårt att se att Reid skarvade den så att assisterande domaren missade det köper jag.

Efter det så började det ett stort tryck mot Nya Zeeland och nästan direkt efter målet så hade Italien en lång frispark som nästan gick direkt i mål. I 16 minuten så hamnade bollen hos Chiellini efter en hörna som missade totalt och bollen gick ut till inkast.

Fem minuter senare så tog duktige Zambrotta fram bollen och sköt tätt över. Montolivo drog också på ett skott som gick i stolpen fast tur nog för All Whites gick den ut.

28 minuten så var det straff efter att De Rossi dog efter en lätt tröjhållning. Iaquinta gjorde säkert 1-1 eftersom Paston gick 20 år förtidigt. De Rossi hade ett skott precis innan halvleken var slut som Paston hade stora problem med fast det stod 1-1 i paus.

Andra halvlek börjar trevande med endast en chans från en inhoppande Di Natale som sköt från en dålig vinkel som Paston räddade. Vicelich sköt ett skott på halvolley som gick tätt utanför i 62 minuten.

Montolivo hade ett jättebra skott som Paston gjorde en bra räddning på. Skulle Montolivo få en tredje chans att göra mål men svaret var nej. Istället så hade Wood som hade hoppat in en chans efter ha fintat bort Cannavaro så satte han den precis utanför.

Italien tryckte på men Nya Zeeland hade fått matchen precis dit dem ville och lyckades fantastiskt nog få med sig en poäng.

Nya Zeeland står för en av dem största skrällarna efter att man lyckades fixa 1-1 mot regerande mästarna. Defensivt gjorde dem det helt fantastiskt och knappt ett misstag. Så nu är det Paraguay i nästa omgång och jag tänker sluta gissa på hur det går.