Nya Zeeland-Chile 0-2: Lekmatch vanns av Chile
Bara 6 dagar till All Whites första match.

Nya Zeeland-Chile 0-2: Lekmatch vanns av Chile

I en match där alla spelare i båda lagen skulle få chansen så vanns den av ett snäppet vassare Chile.

Matchen mellan Nya Zeeland och Chile skulle spelas i 3 gånger 30 minuter eftersom tanken var att lufta så många spelare som möjligt från bägge hållen. Nya Zeeland kom till här matchen med 1 seger och 2 förluster vilket är helt okay med tanke på så bra man spelat.

Efter sätt match på en rätt dålig stream så har jag inte världens koll på vem som starta men det man kan säga att stort sätt alla fick chansen i den här matchen. De jag kan vara säkra på inte spela var bland annat Ryan Nelsen som fick vila den här matchen efter att han fått öroninflammation. Tim Brown är nu i Sydafrika fast han kommer inte få spela för än första matchen i VM mot Slovakien.

Det blir en kort sammanfattning av matchen den här gången eftersom det var inte en match där resultatet var det viktiga. Det var ett Nya Zeeland som var bättre en man var mot Slovenien den här gången så var det bättre passningsspel i de första två halvlekarna samma sak gällde försvarsspelet. Fast den sista halvleken tappade man allt i början och släppte snabbt i mål från Gonzalo Fierro och Esteban Paredes vilket gjorde matchen helt död och begraven.

Men man ska inte dra så stora växlar till den här matchen det hängde mest bara på att ge alla chansen att visa upp sig en sista gång så att man förlora är klart tråkigt men inte viktigt i den här matchen. Nu är 6 dagar kvar till matchen mot Slovakien och det känns som man är nu helt redo att gå för fullt och visa upp sina färdigheter i VM.

Så nu är det bara att hålla tummarna att det inte blir några skador för All Whites.   

Rasmus Kronblad2010-06-09 16:00:45
Author

Fler artiklar om Nya Zeeland