Australien-Nya Zeeland: Onödig och orättvis förlust för All Whites
Visade det lilla han var inne varför han är så viktig för All Whites.

Nya Zeeland tog kommandot i första halvlek och tog rättvist ledningen efter mål av Chris Killen. Men i andra halvlek så kom Australien igång mer i normal standard och replikerade rätt snabbt genom Dario Vidosic och sen i 93 matchminuten satte Holman 2-1 till Australien när Nya Zeeland stod och väntade på slutsignalen.

Ricki Herbert satsade på samma lag som han hade mot Bahrain när man tog sig vidare till VM. Mark Paston i mål med Sigmund, Nelsen och Vicelich framför sig i backlinjen. Bertos och Lochhead spelade på var sin kant med Brown och Elliot innan för sig på innermittfältet. Trion där framme var Killen, Smeltz och Fallon som hade som uppgift att göra målen.

Det började trevande med inget av lagen ville ta tag i matchen och det var inte för än den 9 minuten då Cahill fick bollen på straffområdslinjen men fick inte riktigt till skottet så Paston kunde lätt greppa den. Minuten efter så slogs det en lång boll mot Fallon som vann duellen och nickade ner den till Tim Brown som sköt bollen precis utanför stolpen.

Fem minuter senare så hamnade bollen hos Simon Elliot som slog en boll mot Smeltz som omarkerad valde att skarva bollen vidare till Chris Killen som fick ett jätteläge att sätta 1-0 och trots ett dåligt skott så gick bollen in och Kiwi ledning var ett faktum.

Chris Killen fick en chans till i 23 minuten efter att Lochhead slog en frispark som letade sig fram till Killen  som satt den i stolpen efter ett akrobatiskt nummer. Bertos var tvungen att byttas ut redan i 32 minuten efter han fick två tuffa tacklingar av Grella och Cahill, fast hans medverkan i vm ska inte vara någon fara. Winston Reid gjorde debut för All Whites med sitt inhopp.

I 37 minuten kom Australiens bästa chans i första halvlek efter en frisparksvariant så hamnade bollen hos Mcdonald som hade ett rätt dåligt avslut som Paston räddade relativt lätt.

Direkt i andra halvlek så spelade Australien med ett helt annat självförtroende och tog tag i matchen. Fast trots övertaget fick Rory Fallon som var Nya Zeelands bästa spelare chansen att göra mål fast hans långskott gick precis utanför.

I 53 minuten så slog Australien ett inlägg som Nya Zeeland nickade bort fast bollen hamnade bollen hos Milligan som sköt ett långskott längs marken precis utanför stolpen. Tre minuter senare fick Culina bollen han försökte spela in bollen till Vidosic och efter ett turligt motlägg blev den perfekt till Vidosic som snyggt satte den förbi Paston i målet.

Inte för än i 69 minuten hände det något igen och det var efter att inbytte Tommy Smith fick bollen på kanten som valde att slå ett inlägg som Fallon fick perfekt på huvudet fast han lyckades få bollen rakt på målvakten så det stod fortsatt 1-1.

Det stod 1-1 fram till 93 minuten då Nya Zeeland stod och väntade på slutsignalen så efter en snygg chip framspelning så satte Holman i Australien 2-1 till Australien vilket var det sista som hände i matchen.

Nya Zeeland var det klart bättre laget i första halvlek och var värda ett oavgjort fast det handlar inte bara om att spela bra det handlar om att göra flest mål vilket Australien gjorde idag.

När man bytte ut Bertos för att inte riskera något så visade det sig hur viktig han är för Nya Zeeland, för när han gick ut så blev spelet direkt mycket mer förutsägbart från All Whites sida.