1 - 0

Nya Zeeland-Slovakien 1-1: Winston Reid blir en Legend i Nya Zeeland
Winston Reid kvitterade i 93 minuten på nick!

Winston Reid kommer efter den här dagen vara en legend i Nya Zeeland alla kommer veta vem han är efter att han lyckades ta Nya Zeeland till sin första poäng i Historien.

Ricki Herbert som spelade i VM 1982 valde att sätta in en lite annorlunda elva en väntat. Mark Paston stod som väntat i mål men framför honom så vågade Herbert sätta in båda unga spelarna Smith och Reid tillsammans med kapten Nelsen. Ivan Vicelich valdes som ersättare till Tim Brown och bredvid honom så valde man Bertos, Elliot och Lochhead som väntat. Trion där framme var väntat Killen, Smeltz och Fallon.

Nya Zeeland öppnade väldigt bra med en fast situation där Killen fick ett huvud på bollen men lyckades inte få riktigt tryck på den så Mucha kunde lätt plocka den.

Sen så hände det knappt något farligt från den 27 matchminuten då Weiss gick i genom nästan alla och spelade fram Sestak som sköt ett skott precis utanför. sex minuter senare så var Paston nära att ge bort 1-0 genom att han missar bollen när han ska sparka i väg den så Vittek kunde sno den och var nära att göra mål.

Nästa direkt efter igen så fick Vittek bollen och drog på ett långskott som gick tätt utanför. Sen så efter den här chansen så kom All Whites bästa läge då Fallon chippade bollen över Slovakien försvaret och till Smeltz som satte den ur dålig vinkel precis utanför.

Hamsik tryckte av ett bra skott på en frisparks variant där Paston kunde tippa ut den till hörna.

Fast till andra halvlek skulle de behövt ha lite mer fantasi lite mer jobb. Men det blev inte så direkt utan efter att Slovakien slog ett inlägg så hamnade den hos Vittek som nickade in 1-0 till slovakerna. Målet var offside fast i linjemannen försvar kan jag säga att det var svår bedömt.

Efter det här så var Nya Zeeland det laget som skulle föra matchen vilket inte gick bra direkt eftersom att man har för dålig fantasi i spelet vilket gör att man knappt  skapar något. Slovakien hade en hel del halvchanser som de inte lyckades sätta 2-0 på.

I 87 minuten så får Smeltz en chans och nickar utanför precis. När man trodde att det skulle sluta 1-0 till Slovakien så går unge Winston Reid upp och dunkar in 1-1 på nick i 93 minuten.

Det här är så jäkla fantastisk att lilla Nya Zeeland ska chocka en värld med att ta en oväntad en poängare. Även om man inte hade så mycket spel överhuvudtaget i andra halvlek så räckte med en chans för att man skulle lyckas få med sig en poäng.

Nu är det Italien i nästa match vilket All Whites knappast kommer att ta poäng av men de bryr sig ingen nya zeeländare då de här är tillräckligt för det här mästerskapet.