Lagbanner
2015-10-08 20:45

Rumänien - Finland

Extremt bra självförtroende inför matchen mot Italien
Vem kommer vara hjälte i den här matchen?

Extremt bra självförtroende inför matchen mot Italien

Efter att Winston Reid kvitterat mot Slovakien i 93 minuten förra matchen så har laget ett grymt självförtroende nu när man ska ett Italien som måste vinna.

VM har trummat på med bland annat favoriter som inte lever upp till förväntningarna så Italien hoppas på att bryta den trenden mot Nya Zeeland genom att ta en fin seger. Men som sagt sa de ska spela det först och med den sena kvitteringen i ryggen så känner All Whites att de kan slå vilket lag som helst. Dock ska det sägas att det tror jag nog inte på men eftersom man håller på Nya Zeeland så är det så klart man drömmer om.

Nya Zeeland kommer ställa upp med exakt samma lag som när man mötte Slovakien i förra omgången vilket kanske inte känns så överraskande med tanke på resultatet. Nya Zeeland har endast målvakten Glen Moss avstängd efter att han svor åt en domare och för det fick han fyra matchers avstängning. Tim Brown är tillbaka igen efter sin skada dock så börjar han på bänken men är hoppfull att han får komma in senare.

Trots allt det positiva från förra matchen så tycker jag att de kan spela ännu bättre. Det defensiva jobbet var väldigt bra och hoppas att de kan spela lika bra idag. Det som de måste göra bättre är det offensiva spelet som inte alls funkade i förra matchen. Till exempel när de slår den långa bollen på Fallon så ibland så kan han nicka den bakåt igen vilket inte funka eftersom en slovak var alltid först på bollen. Sen så måste Shane Smeltz ha mer boll eftersom han är All Whites mest kreativa spelare vilket han visade upp på sitt inlägg till 1-1 målet.

Italien kommer gå vidare från den här gruppen eftersom de utan tvekan är det bästa laget i gruppen. Eftersom jag också skriver för Catania på svenskafans så kan jag säga att man vet en hel del om de italienska spelarna. Dem fick bara 1-1 mot Paraguay förra gången vilket jag tycker beror på att man inte började med spelare som typ Antonio Di Natale som har gjort 29 mål den här säsongen. Trots att Buffon är skadad så tror jag inte det kommer hämma Italien så mycket som många tror eftersom Marchetti är en helt fullgod ersättare.

Till sist så kan jag säga att jag tror det slutar 2-1 till Italien och att All Whites mål görs av Rory Fallon. 

Rasmus Kronblad2010-06-20 11:45:00
Author

Fler artiklar om Nya Zeeland