Bandyn kom i andra hand

En förklaring varför jag inte skrivit någon krönika efter ÖSK:s urladdning mot Katrineholm med en otrolig 13-0 ledning i halvtid och en fantastisk streckmatch mot Nässjö som gav seger och avancemang till en kvalplats.

Bandyn kom i andra hand
De som brukar följa mina krönikor undrar kanske varför jag inte skrivit något på länge. ÖSK har ju gjort två otroliga matcher och mellan det en hyfsad borta insats. Orsaken är framförallt den att min mor som för övrigt alltid följde ÖSK:s matcher via Elitrapport och som jag ofta åkte hem till och snackade om ÖSK:s senaste match eller tog det via telefon, drabbades av en propp i hjärnan. Hon överlevde proppen efter en akut operation men blev inte återställd. Hon var mycket dålig men jag tyckte flera gånger att hon märkte när jag, min hustru, min syster och mina barn var där. Hon piggnade till som mest i söndags då vi lyckades ge henne lite vatten och kräm, men blev sedan stadigt sämre och avled igår. Jag har ägnat mycket tid åt att sitta vid hennes sida de senaste veckorna, men eftersom jag hade ett par biljetter till handbolls VM så åkte jag ner till Göteborg och såg några matcher. När jag kom upp på söndagen så hade min mor sin bästa dag efter proppen och det var roligt att få se henne igen och ägna henne all min uppmärksamhet och kärlek hennes sista dagar i livet.

Jag åkte inte ner till Surte på den bortamatchen och bröt därmed min långa svit på matcher som jag sett i rad. Idag ska jag däremot åka till Västerås och se den viktiga bortamatchen mot Tillberga.
En liten återblick på de senaste matcherna måste jag dock göra. Först har vi den otroliga första halvlek som ÖSK presterade mot KVBS. 13-0 i halvtid är rekord för ÖSK. Jag tror att det är rekord i halvtidsledning i de två högsta divisionerna så länge jag kan minnas. Jag skulle inte heller tro att något lag för länge sedan har gjort något liknande i de högre sammanhangen för länge sedan, då målproduktionen var något lägre förr. Det hela är helt enkelt en fantastisk prestation. Att det skulle bli något liknande i andra halvlek hade jag inte väntat mig. Det blir alltid en avmattning efter en sådan urladdning. Men jag hade nog inte heller trott att vi skulle förlora andra halvlek med 2-1. Ärligt taget så tycker jag inte att det gör så mycket. Jag tar hellre en 14-2 (13-0) vinst än en 21-6 (13-0) vinst. Det är bra att vi inte släppte in en massa skitmål.

Bortaspelet har gått på kryckor hela säsongen och bortamatchen mot Surte var väl inget undantag. En ganska svag ÖSK insats, men en seger och det är det viktigaste. Sedan kom säsongens hittills viktigaste match. Hemma mot Nässjö, ett av seriens absolut bästa lag och ett lag som vi föll mot ganska klart, borta. ÖSK lyckades vinna en fantastiskt bra bandymatch mot Nässjö med udda målet. ÖSK var bättre hela matchen och var verkligen värda segern och det var härligt att få se en sådan fantastisk kamp, där ÖSK drog det längsta stråt och äntligen tog sig över kvalstrecket. Nu gäller det att man lyckas i helgens två bortamatcher och på så vis kan hänga sig kvar på rätt sida om strecket.

Sverige brukar alltid spela viktiga handbollsmatcher när det är slutstrid i bandyn. Så även idag, då vi har en VM-semifinal på programmet. Vi får försöka följa den via mobiler på vår hemresa från Västerås
 

Robert Erickson2023-01-27 14:43:00
Author

Fler artiklar om Örebro