Erik Hägglund, målvaktsprofil i AIK Bandy Herrar

Erik Hägglund, målvaktsprofil i AIK Bandy Herrar

Vi ställer några snabba frågor till Erik "Hägga" Hägglund om bandy och AIK Bandys kommande säsong.

Berätta lite om dig själv, var kommer du ifrån? Moderklubb? 
-29 åring som är uppväxt i Bergsåker utanför Sundsvall med Selånger Bandy som moderklubb men har även spelat ett par år i Härnösands AIK 

Varför blev det bandy? 
-Jag var för dålig på Knyppling... nädå, jag växte som sagt upp i Bergsåker och hade väl ca 1 km till bandyplanen och när jag var liten hade Selånger en väldigt stor ungdomsverksamhet och nästan alla ungar spelade bandy så valet blev enkelt.

Varför blev det Stockholm och AIK Bandy? 
-Fick ett nytt jobb så flyttlasset gick till huvudstaden och då jag kände Per "Herminator" Hermansson sen tidigare så blev inte valet speciellt svårt när han berättade vilket skönt gäng det var. 

Ny säsong, 3 målvakter i truppen som slåss om platsen som första målvakt, hur känns det? 
-Det känns jättebra inför säsongen, många nya bra nyförvärv som kompletterar en redan stark stomme. Med Ludde så har vi fått en riktigt bra målvakt som kommer in och konkurerar och det är ju alltid bra med flera duktiga målvakter. För oss målvakter blir det väl ingen större skillnad, Thunmarker, Ludde och jag kan ju bara köra på, det blir Hettman som förhoppningsvis får ett angenämt problem att klura ut vem av oss som skall stå. 

Vad har du för förväntningar av säsongen? 
-Att vi skall spela ihop lag som spelar en rolig bandy och ha sådär fantastiskt kul ihop som vi haft mina tidigare år i AIK 

Hur tror du AIK Bandy kommer stå sig mot resterande lag i serien? 
-Jag hoppas och tror att vi skall stå oss bra. Det finns många bra lag i serien och såhär på förhand känns det inte som att det är något lag som ser mycket bättre eller sämre än något annat.  

Avslutningsvis, roligaste minnet du har än så länge från din bandy karriär? 
-Sportsligt så var det när vi elitseriekvalade med Selånger, men säsongen 2009-2010 med AIK hade vi det fantastiskt kul ihop och spelade oftast bra matcher även om vi inte vann serien eller fick kvala. Förhoppningsvis så kan vi komplettera med detta den här säsongen.  
 

Fredrik Pramlid2011-09-13 09:20:28
Author

Fler artiklar om AIK Bandy