Fall framåt mot Åtvidaberg

Det blev ännu en förlust i helgen mot Åtvidaberg med 6-4, men tränare Johan Svärdström rapporterar att det börjar se bättre ut.

Vi mötte ett Åtvidaberg som efter en säsong i Allsvenska nu är tillbaka i div 1 södra.
Efter att ha vänt ett 3-2 underläge till ledning med 4-3 släpper vi in tre mål de sista 12 minuterna och förlorar matchen.

Jag tycker över lag att vi gör en bra match. Vi har fokuserat mycket på styrningsspelet och jag tycker definitivt att vi tar ett steg i rätt riktning och börjar hitta rätt i våra defensiva roller. Däremot slarvar vi lite i uppspelsfasen och tappar för mycket boll i kritiska lägen, vilket vi måste försöka rätta till.

Positivt också att vi har en större delaktighet i uppspelen och visar mer tålamod även på offensiv planhalva. Vi skapar väldigt mycket men har problem att sätta dit bollarna. Tyvärr har vi perioder på 10-15 min i slutet på båda halvlekarna där vi slarvar, spelar för litet och inte har tålamod vilket Åtvidaberg utnyttjar.

Henrik "Sweenie" Svensson var pigg och initiativrik på mittfältet, Erik Hägglund står för en magnifik insats mellan stolparna. Glädjande också att Micke Andersson får göra två mål och börjar hitta formen.