Förlust mot Borlänge St. Tuna Bandy

Sportchef Jonas von Kjerrulf rapporterar om helgens förlustmatch mot Borlänge St. Tuna Bandy.

Torsk med 4-9 (1-5) mot hårdsatsande Borlänge/St Tuna BK.

En riktigt bra första kvart som gav 1-0. Borde/kunde varit 2-0 med tanke på ett missat friläge. Därefter slutade AIK spela, tappade i styrningen och sjönk allt för djupt på egen planhalva. B/T, som gjorde sin sjätte träningsmatch för säsongen och enligt uppgift har ett bättre lag den här säsongen än det som ramlade ur Allsvenskan Norra i fjol, fick oerhört mycket ytor att bygga upp anfall. Enkla misstag i försvarsarbetet - tre av B/T-målen var så kallade "indianare" rakt på klubban i fritt läge - resulterade i baklängesmål.
AIK gjorde en bättre andra halvlek där framförallt styrningen fungerade mycket bättre än i första.

Summering: En bra genomkörare mot en bra motståndare. Flera missade lägen (bl a en straff vid ställningen, 1-5) och tre rejäla bjudningar som resulterade i mål är till följd av ovana på stor is (blott andra matchen för AIK) och flera nya ansikten i laget.

- Första 15-20 samt en bra andra halvlek där vi blev mer tajta i lagdelarna, tyckte ass tränaren Johan Svärdström.

Målskyttar, AIK: Per Hettman 2 (1 straff), Henrik Svensson, Jasper Felder.