Inför första kvalmatchen: Nässjö-Tillberga

Inför första kvalmatchen: Nässjö-Tillberga

Imorgon är det dags för det vi gått och väntat på. Första kvalmatchen, och för oss betyder de en resa ner till Småland för match mot Nässjö. "Bättre förberedda än så här har vi inte kunnat vara" sa Tillbergas tränare Mattias "sura" Larsson efter sista träningspasset inför första kvalmatchen.

Det är två lag med helt olika bakgrunder som kommer till start imorgon. 
Ett lag som förlorat det mesta och fått sikta in sig på kval sen en längre tid tillbaka, medans det andra laget kommer till matchen med många vinster i bagaget och bra självförtroende. 

Tillberga kom som bekant sist i Elitserien och spelade endast ihop 4 poäng. Medans Nässjö kom tvåa i Allsvenskan södra och lyckades få ihop 31 poäng. För Elitserielagen slutade serien mycket tidigare än för Allsvenskan, vi har haft ett matchuppehåll på lite mer än 2 veckor medans Nässjö och Katrineholm spelade sin sista seriematch i lördags. 

Jag pratade lite med Tillbergas tränare Mattias "sura" Larsson efter dagens (onsdag) träning och han fick ge sina åsikter på morgondagens match och kvalserien. 

Vad är dina tankar inför kvalserien? 
-Att det ska bli väldigt kul att spela matcher, det var ju två och en halv vecka sen sist. Sen är det kul med tajta och tuffa matcher, för ett kval är alltid tufft. Varje match är viktig och det kommer vara de lag som kommer mest förberedd till matchen som vinner. Sedan är det upp till oss hur det ska gå, men det känns väldigt bra.

Vad tycker du om gruppen som vi hamnat i?
-Det är en bra grupp naturligtvis och vi är nöjda med den grupp vi hamnat i. Vi vet att det är tufft motstånd men samtidigt vet vi att gör vi det vi bestämt så är vi det bättre laget. Det kommer bli väldigt hårda matcher. 

Ni har inte spelat matcher på över 2 veckor, hur blir det att komma till kvalet utan matchträning?
-Det är lite speciellt med långt uppehåll men samtidigt har vi kunnat tränat väldigt bra. Vi är väldigt fräscha i kroppen och kunnat styrt formen riktigt riktigt bra. Bättre förberedda än vad vi är nu har vi inte kunnat vara. 

Ni möter Nässjö imorgon, vad vet du om de?
-Det är ett bra lag, de har många rutinerade och individuellt bra spelare. Bra reslutat nu på slutet, så det blir nog en rolig match att se tror jag. Båda lagen gillar att ha mycket boll så det blir nog en kamp. Individuellt har de bra spelare men som lag tror jag vi är de bättre. Men vi måste vara på tårna och ha koll på allt hela tiden. 

Hur är känslan i laget inför kvalet?
-Den är bra som vanligt, vi har alltid bra stämning i vårat lag. Sen har det varit tuffare på träningarna nu på slutet, men det har också varit bra. I och med att kvalet börjar har mer känslor visa sig på träningarna. Väldigt bra stämning och väldigt fokuserat. 
 

Johanna Öberg2015-02-25 20:47:28
Author

Fler artiklar om Tillberga