Örebro SK värvar likka Lempinen

Gulsvart har gjort klart med sitt fjärde nyförvärv inför kommande säsong i och med lånet av likka Lempinen...

                             Gulsvart förstärker på målvaktssidan:
 

Dagarna innan Örebro SK Bandy gör sitt första ispass på stor is, har klubben gjort klart med ett lån av Iikka Lempinen, målvakt från finska mästarna JPS. Detta då en av våra två ordinarie målvakter, Joakim Bergkvist, tyvärr är långtidsskadad och tidigast beräknas vara åter i träning efter nyår. Lånet sträcker sig fram till årsskiftet till att börja med…. Iikka är född 1994, 177 cm lång med en vikt på 77 kilo. Förutom JPS har han också representerat Kampparit. Iikka har flera säsonger i den finska högstaligan bakom sig och blir ett perfekt komplement till Joakim Westberg (www.orebroskbandy.com).
 
                             Johan Allansson kommenterar:
 
Det är inte lätt att hitta en målvakt som håller BandyAllsvensk klass så här sent in på "silly season". De flesta är bundna av kontrakt i Elitserien eller Allsvenskan så att vi lyckats få till det här tyder på ett fint lagarbete av sportchef tillsammans med tränarstaben och att vi trots en ganska tuff fjolårssäsong är attraktiva som klubb för spelare på den här nivån… (www.orebroskbandy.com).

                                                         Källförteckning

“ÖSK Lånar Finsk Mästarmålvakt.” www.orebroskbandy.com, Örebro SK Bandy, 11 Sept. 2019, www.orebroskbandy.com/post/%C3%B6sk-l%C3%A5nar-finsk-m%C3%A4starm%C3%A5lvakt.

ÖSK-redaktionen2019-09-12 23:59:00
Author

Fler artiklar om Örebro