Per Hettman om AIK Bandy inför säsongen

Per Hettman om AIK Bandy inför säsongen

AIK Bandy herrar blickar fram emot en ny säsong i Div 1 östra. Vi tog en snabb intervju med tränare Per Hettman om säsongen och det nya blodet i laget.

Försäsongen är igång, hur känns truppen?
- Truppen känns riktigt intressant och äntligen är det riktigt mycket folk nere och kör hårt på försäsongs träningarna.

Har det kommit något nytt blod till AIK Bandy herrar och har vi tappat några spelare?
- Ett par tapp har vi i form av Mattias Hildebrandt & Marcus Crambert som pga familjeskäl väljer att lägga skridskorna på hyllan, ett oehört tapp för AIK både på och utanför planen... Vidare har vi en hel del nytt att presentera på spelarfronten. Rutinerade Jasper Felder, GT76 tillsammans med Patrik Lundin(MV), Niklas Landeskog & Cristoffer Alberts också GT76. Bröderna Christoffer & Niklas Lunde från Norrtelje BK, Tomas Perla Spillersboda IF, Hårdskjutande Mikael Andersson senast Borlänge St/Tuna! Och sist men inte minst Jakob Lindstam Tranås Bois, senast i Gustavsberg... Så tillsammans med resten av vårt härliga gäng så spetsar det verkligen till sig!!

Hur är stödet från AIK bandy och hur är status på Bergshamra IP?
- Stödet från föreningen börjar sakteliga ta fart och vi gör nu en långsiktig satsning som innebär att de sportsliga framgångarna som förhoppningsvis kommer kräver stöd från föreningen.
Status Bergshamra:  Allt kan bara bli bättre än förra säsongen:-) 15/9 rullas gräset av och nya rör bla läggs för att 15/10 vara klart för en perfekt bandyis 2011/12.

Är det några träningsmatcher inbokade och vad hoppas du få ut av dom?
- Vi har i nu läget 6 klara och bokade träningsmatcher:
2/10 AIK-Borlänge St/Tuna ABB Arena,
8/10 AIK-VSK U ABB Arena,
15/10 UNIK-AIK Gränbyhallen,
16/10 AIK-Derby ABB Arena,
22/10 AIK-Målilla,
29/10 AIK-Åtvidaberg ABB Arena,
5/11 EBS-AIK Eskilstuna Isstadion.
Finns även i planerna att i år igen möta Saik U men inget datum spikat. Målet med träningsmatcherna är framförallt att se nyförvärven och låta killarna lära känna varandra och spela på lite olika positioner... 

När du ser på föregående säsong, vad hoppas du kunna förbättra till i år?
- Försöker att helt glömma den gångna säsongen med tanke på hur den såg ut! Liten trupp= känsliga för skador & sjukdomar, Bergshamra katastrof med endast 2 spelade hemma matcher och ett fåtal träningar där det gick att bedriva normal träning!! Usch.... Nu blickar vi bara framåt med en riktigt spännande och stor trupp och många roliga matcher.

Hur tycker du årets motstånd ser ut?
- Tycker det känns som ifjol där alla lag nog har möjlighet att ta poäng av alla. DIF har alltid ett bra lag men har inte hört så mkt nu på försäsongen som man brukar. Helenelund har förvisso tappat en del tunga namn men har alltid ett intressant ungt och bra lag när det väl kommer till kritan. Gustavsberg får väl gälla som favoriter med tanke på deras allsvenska rutin/tempo. Lesjöfors har jag väldigt dålig koll på tyvärr men har förmodligen ett starkt lag som många kommer få problem med! Tillberga U är nog tillsammans med Gustavsberg det starkaste laget iallafall på hemmais, av erfarenhet problem att locka folk till borta matcher. Gt76 förra årets skrällgäng verkar få problem enl skvaller pressen pga spelarflykt, men jag räknar aldrig bort ett lag pga skvaller. Norrtelje BF, där gör som alltid Nisse ett häst jobb och på den lilla planen har och kommer flertalet lag åka på nitar även i vinter. Nitro/Nora är och kommer vara ett problem för flera lag i vinter med en del rutinerade rävar på planen. 

Slutligen, kommer du även i år vinna poängligan?
- Ha ha, om jag spelar, så är svaret ett rungande JA! Skämt åsido, så är det inte 100% om jag skall medverka på planen i år, vill inte stå i vägen för nya unga hungriga spelare som kommit till föreningen, men skulle det behövas så självklart ställer jag upp... om jag platsar!!

Välkomna till AIK Bandys nya lagsida här på SvenskaFans.com!

Fredrik Pramlid2011-09-05 16:15:00

Fler artiklar om AIK Bandy