2018-08-25 16:00

Aston Villa - Reading
1 - 1

Aston Villa – Reading 1-1

Trots flera målchanser att "döda" matchen så får man istället en rejäl påminnelse hur bräcklig en 1-0 ledning kan vara.

Efter matchen mot Brentford, där första halvlek var det bästa Villa presterat under Bruce, så fanns det stora förväntningar att det skulle bli en promenadseger mot bottengänget Reading hemma på Villa Park. Efter en pigg inledning de första fem minuterna så fanns ingen anledning till oro, detta skulle bli den tänkta enkla seger man trodde på förhand. Men ju längre matchen gick desto långsammare blev Villas spel och kortpassningsspelet övergick till långa bollar istället. Inte för att Reading på något sätt hotade men det var en jämn och öppen halvlek spelmässigt. Under halvleken får Grealish någon form av smäll på benet som ser ut att hämma honom, det blir också direkt byte i halvtid mot Hourihane.
Bruce hade säkert ett och annat att säga till spelarna i halvtid, han liksom alla andra var nog inte helt nöjda så långt. Och det dröjer inte länge för än våra två El samarbetar. Nye El Ghazi slår ett väl avvägt inlägg som El Mohamady sätter pannan till och 1-0 är ett faktum. Men istället för att sätta full fart och avgöra matchen så blir det återigen ett försiktigt och stillastående Villa. Man släpper in Reading i matchen och Nyland står för en övermänsklig dubbelräddning som förhindrar en kvittering. Och sedan kommer olycksminuten på övertid då Chester klumpigt lägger en bensax på Readingspelaren i eget straffområde. Upp till domaren att ta ett beslut och det blir straff som dundras mitt i målet till 1-1. Det kändes onödigt på flera sätt. Villa borde avgjort matchen tidigare och Chester skulle varit mer rutinerad i situationen.
El Ghazi så pigg ut och hade bra speed på kanten, det såg lovande ut. Trots att det med stor sannolikhet tar bort Adomah och Green som ändå är våra egna spelare ur startelvan. Även Birkir gjorde en okej match även om undertecknad hellre ser honom lite högre upp i banan. Villas man för dagen får ändå bli Nyland som kommer tillbaka efter lite tveksamma matcher och bjuder på en dubbelparad i den högre skolan, synd att han blev snuvad på nollan bara.
Oroväckande nyheter efter matchen är att både Grealish och McGinn blev skadade och det är osäkert hur länge de blir borta. Nästa match blir i cupen mot Burton och då har Bruce lovat att det blir stor rotation i startelvan.