Craven Cottage, 2021-02-03 19:00

Fulham - Leicester
0 - 2

Avslaget Fulham förlorade mot Leicester

James Maddison var stor segerorganisatör för Leicester när man bekvämt slog Fulham på Craven Cottage. Hemmalaget såg blekt ut och fortsatte att sakna kvalitet i flera spelmoment.

Mitrovic fick återigen starta bredvid Ademola Lookman. Idén var tydlig. Kenny Tete och Antonee Robinson skulle slå inlägg mot den store serben. Utfallet var sådär. Gästerna kom till spel utan flera viktiga pjäser men visade varför man är ett topplag i världens bästa liga.

Efter en kvart klev James Maddison och slog ett perfekt inlägg in till Iheanacho som satte 1-0 med en distinkt nick. Jobbig start för hemmalaget som är direkt usla på att vända underlägen.
Försökte gjorde man däremot. Närmast var det på en hörna när Tosin Aderabioyo fick stå helt ren och nicka. Avslutet var hård men inte tillräckligt bra placerat. Schmeichel parerade snyggt till ny hörna.

Skillnaden mellan topplagen och Fulham har varit den sista kvaliteten den här säsongen, den som så många gånger avgör. Likadant var det idag. För när Tosin inte lyckades ta vara på sin nickmöjlighet gjorde Leicester det desto bättre åt andra hållet. En snabb kontring minuten innan halvtid och vips så var det 2-0. Utan att bortalaget egentligen kännts särskilt farliga. James Maddison var återigen kreatör när han vände bort två Fulhamförsvare och vinklade bollen till Justin som fyllde på i straffområdet. Vänsterbacken kunde enkelt driva förbi Areola och rulla in bollen i öppen bur. 2-0 ledningen som man tog med sig in till paus gjorde att matchen kändes avgjord.

Till den andra halvleken gjorde Parker något han sällan gör. Byten. Anguissa och Tete fick lämna plats åt Lemina och Cavaleiro. Parkers proaktivitet hjälpte dessvärre föga. Fulham fortsatte att slarva med passningsspelet. Ofta gick bollarna någon meter för långt bredvid mottgaren. När väl passningarna gick rätt var bolltempot alldeles för långsamt och Leicester kunde försvara sig utan större problem.

Därefter gled halvleken iväg och ur händerna på Fulham. Om den någonsin hade varit i Fulhams händer. Leicester kunde utan problem försvara sin ledning till slutvisslan ljöd. Fulham får istället blicka framåt mot mötet med West Ham i helgen. Där behöver bolltempot vara klart bättre än ikväll om vi ska våga hoppas på poäng.