Stamford Bridge, 2024-01-23 21:00

Chelsea - Middlesbrough
6 - 1

Chelsea 6-1 Middlesbrough (6-2)
Det skadade i alla fall inte att drömma

Chelsea 6-1 Middlesbrough (6-2)

De runt 4 300 tillresta Borosupportrarna fick sina drömmar krossade rakt framför ögonen. De höll trots allt humöret uppe under hela matchen.

Till slut visade sig Chelsea vara för en allt för tilltrasslad gordisk knut för Middlesbrough, “the infant Hercules”, att lösa upp. 6-1 till Londonlaget och mål genom Enzo Fernandez (29), Axel Diasi (36), Cole Palmer (42, 77), Noni Madueke och ett självmål från Jonny Howson redan i den femtonde minuten tog kol på matchen och dubbelmötet, och på drömmen. Ett tröstmål kom i den 88:e minuten genom Morgan Rogers, som förmodligen gjorde sin sista match och sitt sista mål för Boro någonsin. Rogers blev dessutom den första Boro-spelaren att göra mål på Stamford Bridge sedan Alen Bokšic gjorde det på en straff år 2001. 

Under de första femton minuterna eller så spelade Chelsea och Middlesbrough på lika villkor, och det kändes nästan som om Middlesbrough var det bättre laget. Så fort matchens och Chelseas första mål kom genom Jonny Howsons knä rasade korthuset samman av en enda stor kollektiv suckning från bortaläktaren. 

Trots nedåtlutande mungipor var det nedåtlutande mungipor som aldrig slutade sjunga för laget från Teesside. För laget i våra hjärtan. Oavsett om man inte håller med Michael Carricks insats från sidlinjen idag eller vill beklaga sig över Boros långa skadelista är vårt äventyr i ligacupen något vi inte kommer att glömma på länge. Det var trots allt vår “viktigaste match på nästan 20 år.” 

Nästa match för Middlesbrough är mot Sunderland den fjärde februari. 

UP THE BORO

Viktor Kristensson2024-01-23 23:06:45
Author

Fler artiklar om Middlesbrough