2024-10-03 18:45

Ferencvarosi TC - Tottenham

Spurs spelar borta mot Ferencvaros
Pape Matar Sarr har fått mindre speltid mot slutet, men förväntas starta i denna match i Europa League.

Spurs spelar borta mot Ferencvaros

Tottenham spelar på torsdagskvällen borta mot Ferencvaros i Europa Leagues nybyggda gruppspel. Spurs vann den inledande matchen hemma mot Qarabag medan Ferencvaros förlorade borta mot Anderlecht. Spurs har radat upp vinster mot slutet och en seger i den här matchen skulle ge ett förstärkt lugn.

Tottenham mår väldigt bra efter söndagens vinst mot Manchester United. Det var en ren utklassning som supportrar och spelare kunnat njuta lite extra av. Men det är farligt att trivas för bra efter en match i serielunken, Spurs måste vara på tårna i den här bortamatchen, för annars kan det gå snett.


Försvarare saknas
Tottenham har rest till Ungern utan Destiny Udogie och Heung-min Son. Radu Dragusin är avstängd efter utvisningen mot Qarabag, medan Cristian Romero åter är tillgänglig för spel. Varken Djed Spence eller Sergio Reguilon är registrerade, så det är ett något tunt utbud bland försvarsalternativen. 

Ferencvaros har inlett den ungerska ligan med sex raka vinster. Förra året vann man ligan i stor stil, 16 poäng och 41 mål i målskillnad före tvåan. Senast man inte slutade etta i ligan var säsongen 2017/18. 


Snart uppehåll för landslagsspel
Match torsdag och söndag, sedan är det dags för ännu ett uppehåll för landslagsspel. Spurs trupp ser ganska tunn ut just nu, men det vore nog bra om vissa spelare kunde få vila, eftersom landslagssamlingarna kan slita ganska hårt på spelare. Men viktigast av allt är att nå resultat på planen, inget får ett lag att må så bra som tre poäng.


Möjlig startelva Spurs:
Forster
Porro Romero Davies Gray
Bissouma Sarr
Johnson Bergvall Werner
Solanke

Bror Hemmingbrorhemming@gmail.com2024-10-02 20:13:00
Author

Fler artiklar om Tottenham